kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Friday, April 29, 2011

REZEKI YANG ALLAH BAGI...

Dalam masa dh nk dekat2 berbuka ni, ada org bermurah hati nk bg kek plak.SUKE! SUKE! SUKE! Kak Jun membalas bekas Kek Oren Blended sy, dengan memberi kek oren resepi tu jugak. Huhuh... xkesah la.. sbb sy pon mmg x wat pape hari ni. terima kasih byk2 kak jun...semoga Allah melimpahkan rezeki buat kak jun dan keluarga...ameen....

dah terbau2 orennya...(alamak! kurus pose!)

ANAK2 BUAH UTEH YANG DIRINDUI...

Assalamualaikum... Salam Sejahtera...
Bila dah puasa penuh seminggu ni, mcm xde apa yg dimasak melainkan dessert utk berbuka puasa je.. Nasik n lauk semuanya dimasak oleh Cik Hosmate sy sebab sy sampai di rumah jam 6 petang. Almost everyday juga la.. Waktu berbuka plak jam 6.15 petang. Memang x sempat nk masak pape.

anis maisarah...

Kali ni nk bercerita pasal 3 orang anak buah sy (rindu sgt2 ngn diorg). Anak buah yg pertama adalah ANIS MAISARAH a.k.a KAKAK, umur 5 tahun. Rasanya dia la yang paling bertuah sbb jadi cucu sulung untuk Tok Ma n Tok Ayah serta anak buah pertama untuk kami beradik. Pendek kata memang kelahiran yg dinanti la.. Kakak ni boleh dikatakan pandai bercakap di awal usianya x masuk 2 tahun pon. Ingatan sgt kuat walaupun hanya tengok sekali je sesuatu cerita. Contohnya mcm hari tu kami 1 family tengok cerita hantu “Suster Ngesot”. Rupanya dia ingat lagi cerita tu, siap boleh bercerita lg dgn org lain walaupun mase tengok cite tu dia baru umur 3 tahun. Kakak ni sedikit pemalu berbanding adiknya (out spoken). Pernah jugak sy bawak dia masuk Mydin Kota Bharu. Pastu kami berdua lalu depan bahagian tuala wanita. Dengan selambanya dia ckp, "Uteh, nanti beli yg kisah kaisara la..." Amboi2...mcm dia plak yg nk pakai...


aliah sofea...
  
Anak buah kedua (cucu kedua juga) adalah ALIAH SOFEA a.k.a ADIK, umur 4 tahun. Adik memang jenis yg genius sbb dia byk blajar drp kakaknya. Kalau bab mewarna buku, adik lagi expert drp kakak. Ini pon jenis cepat bercakap pulak. Kalau mak dia call sy, adik lagi byk nk bercakap dgn utehnya. Soalan yg biasa, “Uteh, Uteh kt Sabah ke?” “Bila Uteh nk balik rumah adik?” Hmmm... Macam la dia tau Sabah tu kat mane...(mak dia yg ajar kot). Kadang2 adik ni main lepas cakap je. Soalan paling best dia pnah tanya sy, “Uteh, Uteh dah ade makwe ke?” Lucu betol la adik. Padahal masa tu dia baru umur 2 tahun. Adik jugak la yg selalu sembang2 ngn Mr Google kalo time sy tgh bergayut tu. Budak 2 org ni sgt bertuah sbb sy selalu belikan dorg pape tiap kali jumpa (baju, buku, mainan etc). Paling kurang pon beli makanan, coklat, roti dll (mase tu masih kt semenanjung lagi). Bila dh keje kt Sabah ni, selalunya sy balik time diorg ada kt kg. Kalo x pon, sy selalu singgah rumah diorg dlu. Pastu dtgla budak 2 org ni wat muke kesian dpn beg biru bagak tu. Selalunya mmg diorg tau sy akan belikan pape...

akif yg dh petah bercakap skrg..

Anak buah yg ketiga plak AKIF ZIKRI, umur 3 tahun. (cucu sulung sebelah mamanya, & cucu sulung lelaki di sebelah papanya). Sy x byk kenangan dgn akif sbb dia dilahirkan time sy dh habih blaja n tgh tggu posting. Tapi, kenangan paling best dgn akif ialah, sy Ibu Saudara pertama yg dpt jumpa akif sebaik saja dia dilahirkan. Mase tu sy sesaje jalan2 kt KL n menyinggah dlu rumah Atok n Nenek di Sg Buloh. 2, 3 hari lepas tu dpt call drp abang. Katanya kak ipar dh nk bersalin. Terus sy ke Ipoh petang tu jugak. Keesokan harinya selamat dia bersalin. Yang paling best lagi, mama n papanya syok je tdo dlm bilik. Utehnya plak berjaga malam tukar lampin, buat susu bagi akif. Huhuh... Merasa jugak la jaga budak bgn malam ni. Tp seronok sbb sy dapat tau mcm2. Mak pon ada ajar jugak la psl mcm mana nk jaga baby. Ada juga sy temankan abg beli brg2 baby, then sy suggest beli sabun utk nipple n bottle jenama pureen. Till now, dia masih lagi gunakan yg tu. Jarang sekali parents pikir psl sabun tu sbb masing2 pakai axion je cuci botol susu baby. Hmm...nanti la sy upload gmbr. 

kepulangan yg dinanti...beg bagak biru.,

Nanti, ada 3 orang lagi anak buah baru yg belom lagi uteh jumpa...x sabarnye....

Thursday, April 28, 2011

DUGAAN DI MINGGU PUASA....HP & HP rosak

Tak tau la ucapkan apa lagi...sepanjang minggu ni, dh masuk 6 hari 6 malam x dapat tenet. Dh mcm tu, speaker laptop plak bunyi berpasir.. Dah hilang sabr, dgn selambenye sy ketuk2 laptop. Sekali, terus terpadam.... Arghhh.....dah terbayang2 $$$$$$ ini akan melayang... 3 kali cuba on off laptop, akhirnya ok semula...

Kemudian, tadi baru dapat kesan hp sy buat hal plak.. Patutla asik nmpk miskol je tp x dpt dengar bunyinya... Hmmm... Padan dengan usianya la dh masuk 7 tahun... Seusia perkenalan sy dgn Mr. Google.. Tolong la bertahan wahai HP sehingga tahun depan... (mane la tau dpt hadiah kawen HP ke...kikikik...)

HP di atas meja yg berselerak...

HP yg dh ketinggalan zaman...

~ada student terkejut dgr bunyi HP sy, katanya "klasiknya bunyi HP cikgu!" 
huhuh...sesungguhnya sy bukan jenis org yg interested nk tukar2 hp canggih manggih ni...selagi buleh pakai, pakai aje la...saaaaaaaaampai rosak

PUDING DADIH KARAMEL

Assalamualaikum, Salam ukhuwah.... (sedut nafas dalam2...hebus pelan2...)
Sedang menahan sabar setelah 6 hari 6 malam x dpt line tenet... So, mcm biasa la, tulis di word, pastu copy paste masuk blogger. Hmmm...hari ni dh masuk hari ke4 sy puasa minggu ni... Alhamdulillah diberi kekuatan lagi sehingga saat ini... Memang betul la, puasa ni dpt menguji kesabaran umat Islam. Bila sampai tahap nk marah, mesti ingat, OH, AKU PUASA HARI NI...SABAR.....

Jadi, untuk mengisi masa lapang di pagi hari yg sy xde nk wat pape ni, berfikir2 mcm biasa, nk buka pose dgn pe ye? Dlm kepala ni x fikir nk masak lauk, tp mcm nk makan dessert plak. So, tengok dlm kabinet apa yg ada, terus terlintas resepi PUDING DADIH KARAMEL KAK FIDA.

Bahan :
180g serbuk dadih buah-buahan –sy guna 1 cawan serbuk jenama happy grass
900 ml susu segar –sy guna 250 ml susu + 3 cawan air
10 sb gula pasir *
3 sb air * (dijadikan gula hangus)

Cara :            
1.     Goreng gula sehingga keperangan dan masukkan air dan kacau hingga cair untuk dijadikan karamel.Matikan api dan segera tuang karamel ke dalam acuan dan ratakan.
2.    Serbuk dadih dan susu dimasak hingga mendidih sambil dikacau sentiasa.Matikan api.
3.    Segera tuang adunan dadih perlahan2 ke dalam acuan berisi karamel tadi.
4.    Sejukkan dan boleh disajikan.


kacau campuran dadih guna hand whisk supaya x berketul

mengacau gula hangus

gula hangus siap dituang

dah siap masuk bekas

x cukup pulak bekas comel2, masuk bowl aje

TADA!!!
Dah siap!!!

Wednesday, April 27, 2011

Kek Coklat Tanpa Telur (1) resepi Kak Fida (26 April 2011)

Assalamualaikum... Apa Khabar? Nampaknya khabar tak baik dr pihak sy la... streamyx masih belom ok lagi... Terpaksa tulis blog then save di word dlu pastu bawa laptop gi skola untuk online. Kesian kan??

Semalam rasa mcm rajin sikit nk pose (ganti puasa yg x habih2 lagi). Seawal jam 8 pagi dh bgn (awalkah itu?) konon2 nk tggu technician dtg repair streamyx la. Tapi, harapan hanya tinggal harapan.... Sambil2 tu duk pikir2 jugak nk masak pe ye utk bukak pose nanti? Nk online MyR mmg x dpt la. Pastu belek2 la buku resepi yg disalin drp MyR. Berkenan pulak dgn resepi Kek Coklat Tanpa Telur Kak Fida tu. Apa lagi, pulun la buat. Oh ya, sebelum tu sempat lagi rebus 3 tin susu pekat utk buat stok DDL. Nanti uplod gmbr di bawah.

kali ni rebus 3 tin terus

selepas 2 jam (x berapa cantik warnanya, nk kene 3 jam jugak)

Bercerita pasal kek Kak Fida ni, adalah sgt senang bg org yg x suke nk masak sesuatu yg gune telur. Bukan pe la kan, skrg ni mcm2 cerita pasal telur. Dah keluar telur palsu ni, telur original pon naik harga la. Sy dh try Kek Coklat Tanpa Telur oleh Kak Fida mmg best! Rasanya seakan2 Kek Coklat resepi Fendi. Bezanya cuma Fendi letak telur, tp Kak Fida x letak telur. Kalau beginner mcm sy buat kek mcm ni, konfem jadi la guna resepi ni sbb senang, x perlu pukul telur sampai kembang ke, x payah gune butter (jimat dh kt ctu) then kek pon ringan je (x muak kalau nk makan byk).

Hmmm... Kek pon dh selamat masuk perut utk berbuka... Lebihannya tu sy makan utk sahur plak. Heheh... Bila dh simpan dlm peti sejuk semalaman ni, kek pon jd lebih moist dan sedapp!! Cube la try. Ni sy sertakan sekali resepi KEK COKLAT TANPA TELUR KAK FIDA

Bahan2 :
300 ml susu segar (1 ¼ cawan) 
180 g gula (3/4 cawan) –sy guna ½ cawan je
2 sb madu – xde stok madu, sy gune susu pekat manis a.k.a DDL
1 sk serbuk kopi – sy gune nescafe
180 ml minyak (1 cawan) –sy letak ½ cawan je
200 g tepung gandum (1 ½ cawan)
40 g serbuk koko (5sb) – sy guna lebih kurang ½ cawan
½ sb baking soda
½ sb baking powder

Cara2 :
1.   Masak susu + gula + madu sehingga gula larut dan ketepikan.
2.  Ayak tepung gandum + koko + baking soda + baking powder dalam bekas lain.
3.  Bila bancuhan susu dh sejuk, campurkan minyak dan kacau rata.
4.  Masukkan bahan2 kering yg diayak tadi sedikit demi sedikit sambil dikacau guna hand whisk.
5.  Panaskan oven dengan suhu 160 darjah dan griskan loyang (atau lapis kertas dulu kemudian gris)
6.  Tuangkan bancuhan ke dalam loyang dan bakar sehingga 40-45 minit.

campuran bahan2 kering

bahan kering dicampur ke dalam bahan basah

dalam proses nk bakar

selepas 45 minit

dipotong sedikit

with topping.....tada!!!

untuk topping :5 sudu makan DDL + 2 sudu makan butter + 2 sb serbuk koko


SELAMAT MENCUBA YA!!!

Tuesday, April 26, 2011

Onion Rings Lagi (24 April 2011)

Petang2 mcm ni mula pikir nk makan pe ek? Yela, dh bosan2 duk saje ni, makan jela bende paling best yg boleh dibuat... Mase gi bndr hari tu, kami berdua jalan berasingan. Pastu mula la xtau apa yg dia beli, apa yg sy beli. Tau2 aje, dua2 beli sebungkus bawang besar.... Hmmm.... Ape lagi? Pesta onion rings la. Resepinya sama mcm yg sebelum ni. Onion Rings –Vdia..

mcm pucat skit warnanya...

Geram Dengan TM Point (25 April 2011)

Hish! Geram betol dgn perkhidmatan Tm Point ni. Huh! Rase mcm nk sepak2 je moderm & segala bagai ni. Org bayar RM 120.oo sebulan bukan utk dpt perkhidmatan hampeh mcm ni. RM 120.00 tu dh kire 5% gaji aku tau! 23 April 2011 jam 0001 lagi dh terputus line. Sampai la saat aku menulis ni Isnin, 25 April 2011 jam 1950. Hari Sabtu 23 April dh call TM Point Centre. Ingatkan ada la technician dtg repair dalam masa 24 jam. Tunggu punye tunggu xde pon. Hampesh! Kalo aku ade projek berjuta-juta yg nk kene pakai tenet agaknya dh rugi juta2 la tu.

Hari ni, Isnin 25 April, call lagi nk tanya psal ni. Operatornya jawab masalah teknikal dr luar. Beberapa rumah lain pon dapat gangguan yg sama. Kire okla kalo org lain pon kene... Sekali, time aku dh sampai skolah, jam 4 petang, operatornya tepon plak. Katenye tenet dh ok sebab techniciannya dh repair. Punya la hati berbunga2. Sekali, dgn penuh semangat aku balik, tengok2 mcm tuuuuuuu jugak. Huh! Fed up betol la. Terus aku call lagi buat kali ke3, ulang sekali lagi, BUAT KALI KETIGA (3) aku call TM. Naseb baik la operator kali ni pandai buat joke, pandai pujuk hati aku yg membara ni. Katanya nk hantar report aku untuk tindakan technician. Aku selambe je sound operator tu, “kalau cukup seminggu tenet mcm ni jugak, memang aku tutup la akaun TM ni” huhuh...luahan perasaan dr dasar hati yg dalam....

Sekian & Terima Kasih TM PONIT !!!!

Bingka Keju Lagi.... (24 April 2011)

Assamalamualaikum....Salam bahagia... (bahagiakah...?)
Huhuhuh.... Nak cite ni.. Semalam sy kuar gi bandar ngn Cik Housemate. Pastu punye la seronok berbelanja barang dapur sebanyak RM150.++ Hadoi... Tak tau la apa yg dibeli tu sampai mcm tu skali. Point utamanya nk gtau pertama kali seumur hidup sy beli Philadelphia Cheese (betol ke spelling?), 2 ketul plak tu. Sambil kemas2 brg dapur tu, ada plak 2 biji telur crack. Nk xnak berfikir la jap nk buat apa dgn telur ni. Last sekali, godek2 buku resepi, nmpk la resepi Soft Cotton Japanese Cheese Cake. WOW! Mcm menarik ni + sy suke mende2 yg ada meringue ni.

Belom mandi lagi sejak baik dr bandar, dh sebuk2 duk kt dapur. Macam biase la dgn penuh semangat memukul putih telur sampai la jd soft peak. Bila sampai time bakar, slow2 masukkan bekas, guna kaedah bain marie lagi. Sejam kemudian.....ALAMAK!!!!! Dah jadi bingka keju!! Hadoi...bingka pon bingka la. Janji sedap dimakan...





Makan Tengah Hari YUMMY!! (24 April 2011)

Assalamualaikum... Selamat Sejahtera! Macam biase la ye, kalau hari2 cuti mcm ni, Cik Housemate sy ni rajin bebenor masak. Okes, kali ni dia buat sayur campur goreng + ikan merah 3 rasa...the taste???? Very maveles!! Sangat  sedap, ok! Tujuan asal dia masak byk2 ni pasal nk balas bekas nasi dagang yg member bagi. Pastu, sy pon selit la bingka keju 5 potong. Heheh....Ape pon, jom layan~~~~

p/s : terima kasih ye Cik Housemate! Lenkali masak le lagi...

Monday, April 25, 2011

Blogku Berwajah Baru!

Assalamualaikum...Selamat malam...
Hihih...tetibe rasa jakun plak dgn diri sendiri yg x reti2 nk kasi cantik blog ni... Hadoi...bukan pe, jeles tgk blog Mak Cik Zubidah yg sentiasa bermekap itu... Saya selalu mengadu ngn Mr. Google, kenapa blog org lain cantik? mcm mana org lain bleh post sampai 3-5 entry sehari? kenapa blog org lain sentiasa dilawati? Hmm....bermacam2 persoalan...Jawapan Mr. Google hanya satu je..."Diorg x keje mcm awak...ada byk masa kt umah, boleh masak itu ini, tulis itu ini..." (mcm pjg pulak ayatnya). Tapi lbeh kurg gitu jugak la... Sementara ada masa free ni la baru bleh nk godek2 skit cemane nk tukar design blog. Org lain buat cantek aje...mata nk baca pon luas je... Blog sy ni, mcm budak baru blaja..Takpe, saya berpegang kpd kata2 Pengetua sekolah sy. Ada pepatah cina mengatakan, "Suatu perjalanan yg panjang bermula dgn langkah pertama". Sekurang-kurangnya sy dh mula dgn satu langkah. Insyaallah langkah ini akan sentiasa maju ke depan...

Permulaan sy ada blog adalah atas sokongan Mr. Google. Sanggup jugak dia ajar org tua yg lombab ini. Dari awal tahun sehingga skrg, sy hanya follow blog org aje. Then, x pernah nk suruh org follow sy balik (kecuali adik sy). Tapi alhamdulillah xtau mcm mana, Kak Rosaliza bleh terperasan kewujudan blog sy ni...Katanya selalu nmpk sy post gmbr2 di MyR. Hmm....Glemer kah aku? Atau gile glemer? Heheh...Macam syok sdiri la plak kan? Sampai jam 12 mlm skrg ni, genap 6 org follower sy...Terima kasih atas segala sokongan yg diberikan...

p/s : sebenarnya tenet di rumah putus selama 3 hari! (mmg nk kene la Tmpoint ni) Entry ni sepatutnya dipublish pada 22 April 2011 jam 2359...

Friday, April 22, 2011

Minum Petang Hari Ni : Donut Sambal Sardin

Assalamualaikum...Selamat Petang...
Baru semalam post psl dh lama x menguli roti dlm FB. Hari ni teringin betol nk makan donut sambal. Mcm biasa la buat perhitungan dgn Cik Housemate, biar dia buat sambal, sy uli roti je. Adil la kan?? Heheh...Resepinya sama aja mcm resepi donut yg sebelum ni. Cuma kali ni, sy nk upload gmbr satu persatu...Hmm...mcm menarik.


doh roti sebelum kembang

selepas 2 jam

buat bulat2 dlu

doh kembang lagi

haaa....dh siap goreng

ni sambal sardinnya

dah selamat masuk perut...alhamdulillah......

Menu Hari ini = Meveles!!

Assalamualaikum semua... Apa khabar?
Hari ni sy malas nk masak. So, housemate ambil alih keje2 tu semua.. Macam biasa la ye, sy tukang cuci2, kopek bawang, tukang hidang, fotografer snap gmbr. hihih.... Belom makan lagi, dh sebuk2 upload masuk fesbuk, menjeleskan kawan2 (xde keje kan?). ni la lebih kurang menu makan tgh hari kami berdua...


1. bihun goreng
2. sayur kobis goreng
3. sotong celup tepung
4. sambal sotong kering

motif : sangat sedap lunch kami...Alhamdulillah...ini la rezeki utk hari ni....

MyResepi N Me

Assalamualaikum...Selamat Pagi!

Hari ni kami masih cuti, sama seperti semalam. Hari ni Good Friday, jadi mereka yg tinggal di kawasan Sabah S'wak mmg akan cuti. Dah namanya cuti, tp malas pulak nk masak. Bukan pe, sy punye peรฉl ni lain skit. Kalo cuti, mesti kurang makan. Tak tau la kenapa mcm tu. Kalau nk masak pulak, takot x abes. Yela, kalau hari sekolah, kite ke hulu ke hilir, jadi byk bende kite buat, pastu mula la lapar. Bahan2 di rumah pon byk dh nk abes stok. tepung, baking powder, etc.... malas nk topup baru. Tunggu keluar gi bndr esok jela. So, hari ni turn housemate sy yg masak.

Jadi, utk mengisi kekosongan ini, sy tayang la beberapa masakan sy yg belom termasuk dlm blog ni. Ekceli ni kebanyakannya resepi drp MyR yg dicuba2 tahun lalu.

apple pie


mini croissants

fruit danish


shortbread cookies


honeydates oats scones, resepi chef wan


butter prawn


roti gula


butter rolls


roti inti coklat


kek choc moist


cream puff


bread n butter pudding


1st karipap pusing

gambar2 ni nmpk mcm buruk, dan kabur..ye, ni 1st time sy buat keje2 mcm ni..nanti akan cuba perbaiki lagi sampai la cantek mcm otai2 lain buat.

Thursday, April 21, 2011

Diri Saya dan Dunia Masakan

Assalamualaikum,....Salam Bahagia...
Entry kali ni nk cerita la sedikit mcm mana sy bleh terjebak dlm dunia blogging n masak2... Apabila diimbau kembali zaman kanak2 dan remaja sy, kebanyakan masa sy dihabiskan di asrama. Memang langsung xde basic nk masak2 ni. Kalau sy masak sekali pun, ayah je yg berani mati nk telan. Mak mmg rela goreng ikan masin..Huhuhu...sedih kan? Bila dh mcm tu, mak xkan suruh sy masak yg berat2. Kalau kat dapur selalunya sy jd tukang cuci segala besen2, periuk, kuali, sudu garfu yg mak gune wat masak (dlm keluarga kami, pinggan makan nasik dicuci sendiri). Kalau kakak sulung sy balik, adik bongsu sy balik, ataupun kakak ipar di rumah, memg diorg la jd mangsa kene masak kt dapur. Mcm biasa, sy tukang potong2, cuci2 aje. Bahagia hidup!

Sampai suatu ketika (cuti 3 bulan setelah habis matrikulasi), sy diminta tinggal di rumah pakcik di Taman Seri Gombak sbb mertuanya sakit. Jadi, makcik pon balik kampung. Huhuh...mase ni la terasa seperti menjadi surirumah sepenuh masa. Kene cuci kain, jemur kain, gosok baju sekolah anak2nya, gosok baju keje pakcik, kemas rumah dan MASAK!!!! Uwaaaaa...kene pulak budak2 ni jenis yg bawak bekal ke sekolah. Hari pertama, sy buat ayam masak kicap (paling senang kan). Abg Aniq (darjah 2), bawak bekal nasik gi sekolah. Habis semua bekalnya. Katanya dia makan bersama2 kawan2nya, siap kene puji dgn kawan2nya, "kakak ko masak sedap la". Hihih...berbunga hati... Hari kedua pulak, buat nasik goreng. Sekali Abg Aniq bawak balik nasik yg x habes. Katanya, "kawan2 abg Niq kata hari ni x sedap pulak". Huhuhuh....sadis betol...

Makcik Gombak a.k.a Mak Tam tu mmg pandai masak n rajin masak. Dari situ, sy byk belajar dgnnya la sbb bila dh masuk UPM, sy byk habiskan masa hujung minggu di sana. Sempat jugak la belajar skit2. Then, kt UPM plak, sy tinggal di rumah sewa (kes kene tendang keluar dr kolej). Tapi x kesah la, masa tu la betol2 blaja hidup berdikari. Alhamdulillah ok juga... Dalam masa 4 tahun sy belajar di UPM, apabila tiba cuti semester, selalunya sy buat part time jd baby sitter di sebuah taska area Kota Damansara milik Mak Cik. Seronok jugak dpt belajar cara2 jaga budak, n melayan karenah budak dan mcm2 lagi la. Masa tu jugak sy kenal dgn Kak Ida (Nur Syahidah). Dulu dia keje, pastu quit sbb nk tumpu pd biz cupcakes. Sangat maju sehingga masuk paper, OK! Sy sempat jaga budak2 selama 4 semester jugak la. Then kak ida terpaksa berpindah ke Perth kerana mengikut suami keje kt sana.

Setelah bertahun2 lost contact, sy terjumpa blog Kak Ida. Sangat terkejut dgn perubahannya n rasa kagum dgn semangatnya, cara dia mendidik anak2, jaga suami n family. She's my idol... Hmm...suke tgk blognya yg baking2 kek ni. Sy pon tgh cuba berusaha utk menjadi yg terbaik, terima kasih Kak Ida krn telah membuka mata dan minda sy... 

Antara gmbr2 budak kt taska yg ada dlm simpanan


aqilah (my niece) n iman...

nur sarah adriana yg selalu kene usik ngn sy dlu...

alisya myra...sy sempat jaga dia umur 4 bulan (dia dh pandai sondol menyondol masa tu)

MISS YOU SO MUCH, GUYS!