Assalamualaikum....bosan yg xtau nk buat ape (padahal keje byk, tp malas) sy buat dadih jagung instant mlm ni. skrg dgn cuaca yg x menentu, kejap panas, kejap ujan. kalau time tgh hari, panas2 dpt makan dadih yg sejuk tu...alahai....nikmatnya.... apa yg lain sbnrnya, sy x letak gula + susu cair seperti mana yg tertera pada paket serbuk dadih ni. sebaliknya sy guna DDL. ala...konfem korang pon tau jugak mende ni. ok... xnak ckp byk, nk tayang gmbr je.. cara nk buat tu, boleh rujuk pd paket dadih masing2 ye. heheh....
serbuk dadih perisa jagung jenama HAPPY GRASS ni boleh buat untuk 3 liter air.
kalau boleh, bagus beli jenama ni. jenama lain, dgr2 mcm kureng sikit (sempat lg promo)
ni plak DDL tin ke3 pernah sy buat. 3 jam lebih merebus ye dan hasilnya sgt memuaskan.
kalau nk dadih tu cepat beku, isikan dadih dlm bekas, kemudian letakkan air dlm piring acuan dadih tu.
sekejap aje, dadih boleh sejuk dan beku.
yg sebenarnya nk test acuan apam yg baru beli ni. tp lupa plak dadih ni lembik. last skali melepek jadinya (ngokngek betol aku ni)
p/s : hari ni merupakan hari org bujang pemalas. semuanya main instant. instant pon instant la. janji masuk perut.
No comments:
Post a Comment