kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Sunday, May 13, 2012

Alhamdulillah....27th Already!

Assalamualaikum....Salam sejahtera...

Kalau tengok tajuk entry pun dah bleh agak kot..Huhuh...Alhamdulillah, bersyukur kepada Allah. Pada hari ini (13 Mei 2012) merupakan ulangtahun kelahiran Nani yang ke-27. Yes, i know, i know.....No need to remind me...Tua sudah.... Tapi, bagi Nani setiap tahun yang bertambah itu bukan melambangkan kita semakin tua, but have to be a year better...Insyaallah...
Tahun ni Nani celebrate besday dengan kawan2 di Sandakan. Seronok sangat sebab dapat masak2, buat kek dan bagi kawan2 makan. Nani & kawan2 buat Kek, Cheesy Wedges, Nasi Tomato, Puding Karamel dan Puding Tauhu. Semua suka dengan menu2 yang kami sajikan ni. 
Seperti dalam entry sebelum ni, Nani ingin memuatkan entry SURPRISE (surprise la sangat!). Untuk ulangtahun Nani pada kali ini memang Nani nak buat satu kek yang special betul! Kek ni Nani dapat idea untuk buat kek ni dari blog JUICY CAFE. Tapi, setelah lihat bahan2, terus rasa macam ada sedikit kekangan. Jadi, Nani cuba cari resepi lain. Akhirnya Nani jumpa jenis kek yang sama di blog KAK ITA MASAM MANIS. Selama seminggu Nani study resepi Kak Ita ni dan akhirnya dapatlah juga merasa walaupun tidaklah secantik yang Kak Ita buat. 
Banyak betul cabaran buat kek ni. Hampir putus asa jugak Nani. Tapi sebab nak meraikan juga besday dengan kek ni, akhirnya menjadi jugak. Nani tak letak lagi resepi ni sebab panjang sangat. Nani next entry la baru masuk. Kalau ada yang tak sabar2 nak tengok jugak, bleh klik link kat atas tu. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca entry kali ni. Doakan Nani sihat, bahagia, jadi anak yang baik dan semua yang baik2 la.
SELAMAT HAR IBU UNTUK SEMUA IBU2 DI DUNIA.

21 comments:

kasihredha said...

selamat hari jadi nani
semoga dilimpahi kasihsayang, rezeki,kesihatan yg baik dan sentiasa dibwah lindungan IIahi

EmbunRosaliza said...

Assalam nani, selamat hari lahir, semoga apa yg di hajati dan di doai tercapai nnt, insyallah. Sama pulak tarik ngan anak akk

Cheq Sue said...

selamat hari ulang tahun to adik nani... ** terasa lagi ke'tua'anku

semoga apa yang dicita akan menjadi nyata, bahagia selalu di sini dan di sana... ^^

annadinara said...

Selamat ulang tahun!!! Wish u all the best.. :)

Ucu Faridah said...

alhamdullilah Allah masih pjgkan usia nani....
ucu doakan smoga perjalanan hidup nani sentiasa mendapat keberkatan, keceriaan...

cantik kek...dah berhari2 teringin nk mkn kek..tpi tak de sapa nak bagi kek free kat ucu....sedih tau...

rahel said...

Selamat Harijadi Nani..semoga sentiasa sihat,ceria,bahagia dan dimurahkan rezeki..amin.

Nieza said...

Happy birthday Nani! Semoga dirahmati Allah selalu. Cantik dah la rupa kek tu..akak tak pernah buat lagi mcm tu..:)

tun_telani said...

happy birtdhay naniiiii!!!!!!!!!!!! kita sama umur laa for a few months.. hihi....
may His blessings be with you always, insyaAllah.. best sambut birthday ramai2 ^^

sury_masury said...

slm nani...27 dh yer...mude lg tu..klu ade bf tu mesti x lme lgi ada bau nasi minyak...hihi...selamat hrjd,semoga sentiasa bhgia n ceria selalu.

CheNamNam said...

Selamat Hari lahir Nani, moga sentiasa berada dibawah lembayung kerahmatan Allah selalu.Semoga impian nak kurus tahun neh tercapai dan moga menjadi seorang pendidik yang hebat dimata ank muridmu..!!

Yana Shaiful said...

Hepy Befday Nani..moga sentiasa dimurahkan rezeki..dipanjangkan usia dan sentiasa di bawah lindunganNYA..
Cantik kek tuu..k.yana xde keberanian lg nk buat..mmg fail lg nk bt kek ^_^

azwa ayuni said...

happy birthday nen
moga murah rezeki
moga lagi bertambah skil memasak

Qhaifa Nur said...

hepi besday nani....
moga ceria selalu....

ainnoraini said...

hepi besday nani..
semoga dikurniakan kesihatan yang baik2..dan dimurahkan rezeki..

eira eixora said...

happy birthday kak nani

Acik Erna said...

happy birthday nani..semoga panjang umur..murah rezeki dah diberkati selalu..
canik kek nani..pandai nani buat

MulutPayau said...

selamat hari lahir dear...

Semoga sntiasa dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yg baik....

Yani said...

hepi belated bday buat nani..

Ida,Japan said...

hepi belated birthday nani...sorry lambat dpt ke sini..asyik bz jer akakni

Asmara said...

Selamat ulangtahun Nani! moga terus dirahmati Allah.. sedapnya kek! :D

Amie said...

Happy belated birthday Nani... 27 so sweettttt!