kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Saturday, August 4, 2012

Compaq Ku Rosak Lagi...

Assalamualaikum....Salam sejahtera...

Dah hampir seminggu blog tidak berupdate. Sedih tak terkata apabila terkenangkan laptop yang rosak ni. Rasa macam mati kutu je apabila tak tahu nak buat apa setiap hari. Jadinya, disebabkan itu semua kerja2 rumah cepat aje siap. Bab mengemas rumah, cuci bilik air, gosok baju, kejap aje dah boleh siap. Seingat Nani, awal pagi Selasa tu masih lagi ok. Nani sempat BW ke blog Kak Amie yang menceritakan barang2 kiriman Nani tu. Kemudian, Nani ke tempat kerja seperti biasa. Apabila balik rumah, terus tekan laptop tapi tak menyala pun skrin. Sedih sangat. Berpuluh2 kali cuba pun masih juga tak dapat. Dah la esok paginya Nani kena sampaikan ceramah di SK Sukau. Semua bahan yang dikumpul tersimpan dalam laptop tu.

Dalam keadaan bersedih tu, tiba2 dapat panggilan daripada Cheqsue yang menceritakan barang kiriman Nani dah sampai ke tempatnya. Apabila dengar suara ceria Cheqsue, Nani rasa sedikit terubat walaupun sungguh sedih pada malam tu. Jadi, terpaksalah Nani menumpang rumah kawan pada malam tersebut sebab nak siapkan slide ceramah esoknya. Rasa tak puas hati menyampaikan ceramah dalam keadaan cincai2 aje. Walau apa pun, terpaksalah bertahan selama 2 minggu sementara menunggu keputusan laptop ni sama ada ganti motherboard baru atau beli aje laptop baru terus.

p/s : minta maaf sangat2 kepada kawan2 semua sebab tak dapat nak BW ke setiap blog kawan2. Nanti dah ok, Nani singgah semua ye. 

17 comments:

ijayuji said...

Salam nani! takpelah, dia nak suh nani berehat lama2 sikit kasi relax sume2 :D beli ajer laptop baru nani akak ni pun plan nak beli laptop baru sbb yg ada ni nak bg ank yg sulong ehehe... tgh konsider bila balik japan nanti, tp agan2 akak sgtlah tinggi kelangit sbb akak minat sgt dgn macbook, tp tu ler kompem kena bebel dulu sbb akak bukannya kerja atau belajar ehehe...

kasihredha said...

patut le dah lama menghilang...

MulutPayau said...

tak pelah dik, nnti dah ok l/top tu boleh bw laju2......

ainnoraini said...

Salam nani..tak pe..nnt dh ok boleh la jln2 mcm biasakann..
Selamat malam..

Mama Ann said...

La...kesian Nani..tentu boring kan..tak pe lah puasa2 ni kene banyak bersabar..sabar ya Nani..

Wani said...

laptop kak wani pernah gak macam tu skrin tak nyala ..hitam je tapi hidup siap dgn buynyi2 lagi.. napa eh ... sayang pulak kat lappy tuh,,, sebab bannyak benda tersimpan kat sana.. sabor je la nani t ada duit lebih2 blh pelan2 beli yg baru hihi..

~~zana@pb~~ said...

Motherboard rosak? sama mcm lappy adik ipar kakpb. Hubby akak repair kena RM300 tp masih tak boleh guna. Hantar lagi sekali baru ok, nasib baik ada warranty.
Dugaan bulan puasa tu Nani dan lagi satu dia suruh guna duit bonus tu..hehe..beli baru.

Yana Shaiful said...

ciannyaa..ptt la lama menyepikan diri..xpe laa..dapat bonus nnt bleh beli baru ekksss hikhikk

FnF Simple Life said...

Aduh...semoga cepat sembuh Mr lappy ... saya rekemen beli le laptop Apple Mac pro... idaman kalbu akak tu...heheheh

Mieza said...

ala siannya nani..harap lappy nani cepat2 dibaiki...kalau kita dah selalu online tetiba lappy rosak mmg tak keruan hidup..macam tak der keta..rasa patah kaki je..susah nak jalan...cepat2 update resepi masakan nani ye...mesti banyak dalam waiting lost tu :)

quinnie said...

ada ceramah lagi ye nani..kita kalau suh bercakap sekarang ni mau ketaq lulut sebab dah lama sgt tak buat public speaking..kekekek...

lappy tu nak suh nani beli baru la tu..hehehhe...

Asmara said...

laptop mmg tak tahan lama kan. saya punya ni pun dah lebih 5 tahun, skrg mmg ada tanda2 nak menopause. hihi.. tp syg kan selagi boleh pakai kita guna sampai habis. jgn lupa buat backup! ;D

zila norazila said...

salam syg nani..alahaii mesti boring kan..x per kluar bonus beli baru he he..kdg2 repair2 pun x ok..nasib jgk kan..

Hanis MY said...

Sedihnya hrp boleh repair...

Rohah said...

sedih juga klu ada benda2 penting yg tersimpan dalam tu..akk byk simpan pic2 masak, klu trjadi cam gitu huwaaaa la jawbnya,sbb byk pic yg tak simpan kat pen drive..

Amie said...

Kesiannya... awal tahun hari tu laptop kak Amie pun rosak sebab si bongsu tumbuk, entah apa rosaknya sebab dah tak boleh dinaiki... akhirnya kakak beli baru.
Agaknya memang nak minta ganti baru tu Nani....

bersama kak Es said...

kalau dah ada blog....gatal jari jemari kalau takdapat nak menaip kan..