kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Thursday, September 20, 2012

Ketenangan Yang Dicari...

Assalamualaikum...Selamat Sejahtera....

Rasanya macam dah hampir sebulan Nani tak update blog...Bukan juga disengajakan membiarkan blog ini berlalang. Tapi, terlalu banyak urusan yang perlu diselesaikan. Sebelum hari raya baru-baru ni, laptop kesayangan telah menghembuskan nafasnya yang terakhir...Sob...sob...sob....Motherboard rosak dan kalau diganti yang baru mungkin memakan belanja RM700-900 juga. Ramai yang menasihatkan Nani supaya beli laptop baru terus. Jadinya, sepanjang dua minggu terakhir berpuasa memang tak dapat nak update blog. Apabila dah masuk hari raya, banyak pula urusan yang kena buat. Alhamdulillah selesai semuanya dengan sempurna.

Dah habis cuti raya, Nani sibuk pula kemas2 rumah untuk berpindah ke rumah sewa yang baru. Punyalah banyak barang. Apabila dah bersusun2 kotak tu baru perasan, barang2 dapur saja pun dah separuh! Hebat betul la...4 tahun di Sabah ni macam selori barang diangkut ke sini. Apabila dah apply borang pindah, baru terfikir2 macam mana nak angkut balik semua barang ke Semenanjung. Alhamdulillah, rumah sewa yang baru tersangatlah selesa. Kawan2 pun menerima kehadiran kita dengan baik. Cuma, sedikit masalah apabila tiada mesin basuh. Perghhhh! 4 tahun hidup selesa mengguna mesin basuh, tiba2 kena cuci tangan. Disebabkan itu, Nani merajinkan diri supaya mencuci baju setiap hari. Nanti tak penat sangat nak cuci baju guna tangan banyak2.

Dalam tempoh masa yang tidak sampai 2 bulan lagi ni, banyak perkara yang Nani kena uruskan. Seboleh-bolehnya berharap sangat kalau dapat pindah balik Semenanjung. Sesungguhnya hati ini sudah tiada di sini...hew hew....Mohon kawan2 doakan semoga segala urusan berjalan dengan lancar...ameen.....


10 comments:

Madi @ Aed said...

WAH..NANI DH NK KAWEN..;)

Wani said...

Salam nani .. ai lama tol tak update ... baru lepas rindu bila dengar entry nani hihih.. sabor la nani ya .. soon nanti blh balik kelate yeay... ^^.. take care ya nani...

kasihredha said...

amin
lamanyaaaa tak update
winduuuu oooo
cepat2 balik sini...akak doakan

Mama Ann said...

lama nya menghilang..rindu mama..Asyik buka blog nani ..kosong..Berkemas tu dah dapat pindah ka..

Qhaifa Nur said...

seronok dapat kembali kesini...
moga segala urusan berjalan lancar...

Mieza said...

Nani..salam rindu...lama tk sembang di blog ni...nnt beli lappy baru..akak punya kan Dell Notebook yang paling kecik (akak tak suka netbook) harga RM1800..boleh buat 12 month payment 0% interest rate...ewahhh promote Dell lak...ni Dell kena kasi free gift nih hehehe

Amie said...

wah wah wah! orang muda... hatinya sudah di sana ye... memanglah di sini dah tak ada hatinya he he he heh ada rezeki kawen nanti dapatlah tu pindah sana... kakak doakan!

Acik Erna said...

Amiin..semoga dapat berpindah..lamanya menanti n3 baru nani

~~zana@pb~~ said...

Naniii...sebelum dpt pindah tu, bila nak dtg rumah akak? Turun KK bg tau, ada fb tak eh...boleh bg no fon.

ainnoraini said...

nani..lama betul menyepikan diri...sunyi sepi jerr...