kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Wednesday, March 28, 2012

Wordless Wednesday - part 23 ~Okonomiyaki

16 comments:

kasihredha said...

dalam hati ada cinta :))

Gee® said...

nani, coleslow ke nih..?

Sari Yusa Ibrahim said...

ni belajar kat Hokkaido ke?? hehe

Ucu Faridah said...

nk sambung k.kasihredha punya ayat....
dlm cinta ada manis, masam, pahit, lemak...smuanya lengkap...

ady said...

as-salam nuwairani ismail
makanan jepun ke ni...cantik love tu...

Wani said...

bestnya nani ada member kat sana eh/// x pe ingatkan dok stay kat hotel alamatnya bajet kena lebih la hihi ... nani nampak macam ala salad gitu ... betol ke

ijayuji said...

Salam wani! Ni menu klu akak dah tadak idea nk bg hb akak diner hihihi.... Sbb dia balik kdg lewat mls sgt2 nk masak2 lauk, okonomiyaki ni lerr penyelamat ehehehe.... Teserlah sungguh kemalasan akak :D

nuwairani ismail said...

ada cinta, ada rindu, ada sayang....semua la! heheh

nuwairani ismail said...

bukan kak...lebih kurang telur dadar la...tapi dia letak macam2 lauk.. yang ni ada kobis, halia jeruk, seafood, cendawan, gaul dengan telur, pastu goreng...nanti amkan dengan sosnya, n mayonis...sedappp

nuwairani ismail said...

kak sari...kawan2 nani yang belajar kat sana...nani tumpang berjalan je...

nuwairani ismail said...

ucu : sebab ada semuanya tu la rasa lemak berkrim, disukai ramai tu...heheh

nuwairani ismail said...

w'salam abg ady...ye,okonomiyaki ni jenis makanan jepon...member nani yang rajin nak wat bentuk love tu...hihih

nuwairani ismail said...

kak wani...nani stay rumah kawan je...tak mampu la duk hotel...kalo xde 10k, jgn mimpi la kot..

nuwairani ismail said...

rasanya dah cukup rajin kot kalo boleh buat dinner okonomiyaki...nani pon nk try buat la pasni...menu sehat, tak makan nasi...heheh

ijayuji said...

Salam nani, akak dtg malam2 ni :D mata ngantuk niii tp belum nak tido lagi hihihi.. sos okonomiyaki ke sos takoyaki akak guna sos tonkatsu ajerr sbb original sos okonomiyaki dgn takoyaki made in japan hampir semuanyer tak leh makan sbb ada letak perasa vavi, kalau tonkatsu tu beli jenama jepun boleh makan, akak guna tu jerr tp made in thailand :D ninja akak tak komplen maknanyer sedap lerr tuu :-) kalau kat mesia akak tak sure dia guna sos apa, tp boleh gantikan dgn sos worcestire tak reti nak spell :D+ketchup sikit gaul2 boleh gunakan tuk sos okonomiyaki sos :-)

nuwairani ismail said...

nani dah jumpa resepi sosnya tu...ada dalam blog kak madiha aka ratna... memang guna sos worcestire tu juga...kene cari kat jusco le jawabnya.