kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Saturday, June 23, 2012

Ayah Eksiden Lagi....Aduh....

Assalamualaikum....

Dah tengah2 malam macam ni masukkan entry pasal ayah rasa nak menitik air mata. Petang tadi baru dapat berita ayah eksiden 2 hari lepas. Terkejut jugak sebab takde sape nak bagitahu pun. Dah le kite duk jauh dari yang lain. Terus call mak petang tadi jugak. Mak kata ayah luka kat lengan sikit je kemudian kulit buku lali terkoyak, kene 2-3 jahitan je. Katanya tak teruk sangat sebab tu dia tak telefon anak2 lain. Adui, tepon ke tak tu soal kedua la. Seriously rasa sangat risau dengan ayah. 

Kalau ikut cerita mak, ayah yang bersalah sebab tak nampak ada motor sebelah lori kat traffic light. Tuan punya motor tu pon tak nampak ayah jugak. Masing2 nak belok, entah cemane boleh berlanggar. Ekceli takdelah sampai terpelanting ke apa. Tapi mungkin kaki ayah tersangkut pada motor orang tu. Ntah, taknak imagine sebab rasa seram je. Bahagian kanan badan ayah yang luka2 tu. Motor pon sama. Ada some part tu macam rosak sikit.

Apabila dah luka2 macam tu, ayah terus ke klinik sebab kaki dah berdarah. Mak memang tak tahu menahu pun ayah kena macam tu sampailah ayah balik naik motor tu jugak dengan kaki berdarah2. Walaupun luka tak banyak, tapi oleh sebab darah ayah jenis cair, darah memang tak berhenti2 keluar. Kena lapik dengan kain, bantal bagai sebab darah tu asik keluar je. Keesokan paginya barulah ok semula. Tapi ayah still kene jalan pakai tongkat sebab kaki tu belum sembuh lagi. Pagi tadi, kakinya dah mula bengkak2. Risau la pulak kalau cedera bahagian dalam. Harap2 keputusan x-ray esok menunjukkan takde masalah sangat.  

Ayah celebrate besday yang ke-61 pada 6/06/2012 baru2 ni.
me n my sis bikin kek red velvet. hihih...macam pestaim tengok ayah potong kek.
cucu2nya yang terlebih excited nak makan kek. ayah makan sikit je sebab tak suke sangat dengan kek.
kami buat kek ni pun sebab memang dah tahu cucu2nya ada jadi tukang makan.
ayah di hari majlis cukur jambul AFHAM (cucu ayah yang ke-7)
Apabila dah jadi macam ni, hanya satu benda je yang Nani minta sangat2 moga dipermudahkan urusan untuk berpindah balik ke Tanah Semenanjung. Kalau tak dapat Kelantan pun takpelah, janji bumi Semenanjung. Kalau jadi pape pun, boleh terus balik kampung. Kalau duk sini nak kene cari tiket flight bagai lagi... 

Ya Allah, lindungilah kedua2 ibubapaku....
Peliharalah mereka moga2 dijauhi dari segala bahaya dan malapetaka...
Ameen....

13 comments:

rahel said...

Selamat malam Cik Nani...kalau dengar berita mengejut mcm ni memang seram jadinya..apa2 pun semoga ayahandanya cepat pulih..

nusra shima said...

sabo yea kak...doa byk2 semoga ayh sehat ...

Mamasya said...

Salam Nani.sabar ya...doakan moga ayah Nani cepat semboh dan cergas kembali.mmg bila dok berjauhan tak dpt menjengok keluarga tersayang bila ditimpa sakit merisaukan....moga urusan permindahan Nani ke Sem dipemudahkan.

Yana Shaiful said...

Sabar yer Nani..insyaAllah doa byk2 moga ayah cpt sembuh^^

Cheq Sue said...

tu la masalahnya bila kita jauh kan... bila ada hal yang melibatkan mak @ ayah memang susah nak balik on the spot. mak @ ayah ni kadang2 xmo bagitahu takut kita risau. cheq sue pernah jugak sekali dulu, mek tiba2 jatuh pastu patah kaki. nasib baik dekat walaupun tooks about 4 hours jgk nak sampai. kita dah risau satu hal, nak menangis satu hal, nak bawa kereta satu hal...

semoga ayah nani cepat sembuh ya...

Mama Ann said...

Jgn la risau Nani.Biasa la tu Nani ..Doakan sahaja yang baik2 untuk mereka ..Biasa la tu kalau benda sikit2 mereka lambat bagi tau sbb mereka boleh selesai sendiri.Mereka tak risaukan Nani sbb Nani kan jauh..Mama pun sedih dengar..Mama pun pernah mengalami situasa begini dulu..Ayah tiba2 sesak nafas sbb angin..Walaupun anak berdekatan mama tapi mama bawak secdiri Ayah ke Hospital sbb Hospital selayang dekat dgn umah mama..Anak2 tak tau pun..Lepas tu baru mama bagi tau..Mama kene marah juga..Minta semua nya selamat..ok Nani..Jgn susah hati..

Asyifa Mustaffa said...

Salam kak,
berita2 tekejut cmnie kadang bole buat kita rasa terencat segala keje kan....
insyallah moga cepat la sihat ayah akak ye....
part nak tukar smnanjung tu....bnyk2 doa kak..insyallah mudah2an hajat tu tercapai.......:)

Acik Erna said...

salam nani..betul tu..sikit ke pa ke..bila tak diberitahu awal mesti rasa sedih kan..sabar ye nanni..

EmbunRosaliza said...

Assalam nani , akk doakan moga ayah nani cepat sembuh n pul;ih seperti biasa. mmg risau bila dok jauh2 mcm ni kalo ada berita ibu atau ayah kita sakit kan nani

Badariah said...

Assalam nani..
Harap ayahanda nani cepat sembuh..
Ginilh gaya dok diperantaun,mak & ayah rahsiakn ape yg berlaku dr anak2...bukan ape, diaorg x nk anak2 susah hat kot..
Ok nani take care & byk2 kan doa untuk mereka....

Badariah said...

Assalam nani..
Harap ayahanda nani cepat sembuh..
Ginilh gaya dok diperantaun,mak & ayah rahsiakn ape yg berlaku dr anak2...bukan ape, diaorg x nk anak2 susah hat kot..
Ok nani take care & byk2 kan doa untuk mereka....

Badariah said...

Assalam nani..
Harap ayahanda nani cepat sembuh..
Ginilh gaya dok diperantaun,mak & ayah rahsiakn ape yg berlaku dr anak2...bukan ape, diaorg x nk anak2 susah hat kot..
Ok nani take care & byk2 kan doa untuk mereka....

Badariah said...

Assalam nani..
Harap ayahanda nani cepat sembuh..
Ginilh gaya dok diperantaun,mak & ayah rahsiakn ape yg berlaku dr anak2...bukan ape, diaorg x nk anak2 susah hat kot..
Ok nani take care & byk2 kan doa untuk mereka....