kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Saturday, February 11, 2012

Hari2 Yang Sibuk~

Assalamualaikum....

Salam bahagia...

Tak tahulah berapa lama dah nani tak update blog ni... Setiap hari bukak je dashboard tu tapi tak sempat nk jelajah pon ke blog kawan2 lain... nani tak tahulah sekolah lain macam mana. tapi kami kat sini memang sibuk betul kalau awal tahun macam ni. selalunya kalau bulan 1 sibuk dengan pengagihan tugas2 baru, mesyuarat itu ini, bulan 2 pulak sibuk dengan sukan... cikgu ni kan nama je keje sekerat hari. tapi ada aje tugas2 tambahan. macam cuti chinese new year hari tu kami ada buat Program Muslim Teenagers Camp untuk pelajar2 daerah sini. So, nama je cuti, tapi nani masih juga kene pegi sekolah untuk tengok budak2 macam mana. 

kemudian, minggu lepas cuti maulidur rasul, nani tetap juga di sekolah 2 hari sebab ada bengkel teknik menjawab soalan dari jam 8 pagi hingga jam 5 petang. memang rasa tensen terkenangkan masa cuti kita yang sepatutnya 3 hari tu jadi sehari je... tapi apa boleh buat juga kan...dah memang tanggungjawab.... hari ni pulak sepatutnya orang cuti2 kita masih juga ke sekolah sebab ada aktiviti kokurikulum...nasib baik sampai sekerat hari je.. itu pon ada juga cikgu2 yang ajak tidur di sekolah untuk menjaga budak2 pengakap yang berkhemah...adeh! kite ni KRS, rasa macam takde hati la kot nk join... lagipun, minggu lepas dah kene keje 2 hari di sekolah rasa penatnya pun belom habis lagi...so, terpaksalah menolak dengan cara yang baik...

dalam masa 2 minggu ni pulak akan sibuk dengan latihan rumah sukan lagi...adeh! so, 2 hari seminggu kene datang awal ke sekolah untuk buat pemilihan atlet. hmmm....bulan 3 baru dapat rehat sikit kot sebab awal bulan ada ujian, dan kemudian akan bercuti lagi seminggu! Yeayyyy!!!! Serius! tak sabar nak cuti2 ni...nak rehat puas2....

jadinya, dalam masa 2-3 minggu ni memang tak sempat nak masak sedap2, apatah lagi nak tayang2 menu kat sini...kalo terlebih rajin tu mungkin bleh la kot...huhuh... insyaallah kalau ada masa, nani melawat ke rumah kawan2 ye...

10 comments:

Cheq Sue said...

sekolah cheq sue pun dah stat dah segala aktiviti tu, tapi masa cuti2 tu xde la cikgu kena gi sekolah. hari ni pun sekolah ganti, kira ok aje aktiviti...

ziraziz said...

awl thn n ujung thn adalah ms yg plg bz bg cikgu2.. :)

H.J said...

sibuk sakan..hhe

Mama Ann said...

Kakak mama yg dh nk pencen 2-3 hari ni pun mengeluh letih.. tambah mengajar di KL ni..lg la sibuk ..mana dgn jam lg...Tk tau macam mana kalau sambung keje sampai umor 60..bawa tongkat la jawab nya..

MulutPayau said...

Awal tahun mmng sibukkan....macam2 benda nak kena sttle...

Totie@Tomy said...

tak sangka kerja cikgu pun busy..dulu saya ingat cikgu tak busy,,sejak adik saya kerja sebagai cikgu baru saya tahu kerja cikgu juga busy..

IXORAROXI said...

Nuni, akak nak mintak tolong sikit, boleh?Nak mintak tolong buat posting khas..Macam mana nak jadi guru.Dari keputusan SPM, permohonan ke U or Maktab, cara memohon..semoga mendapat manfaat semua yang bakal mempunyai anak2 yang akan dapat result SPM..terima kasih

ainnoraini said...

Nnt bila tak sibuk b oleh la berehat ye nani...

Ros said...

Salam Nuwairani,

kak Ros dengar Nuwairani cerita ni pun dah penat rasanya.....memang sibuk sangat awai2 tahun ni kan Nuwairani.....?Tak pa la....nanti bila dah ada masa tu update la ya...he.he.he....

Amie said...

Assalam Nani,
Kak Amie pun dah tak tau apa yang dibuat hari-hari, sibuk memanjang... apalagi mesyuarat, agaknya kalau boleh dikira, jumlah mesyuarat tu lebih dari jumlah hari dalam setahun! Sabtu, Ahad, siang atau malam ada saja panggilan telefon, sms dari sekolah... entahlah! Inikah dia ...Saya Yang Menurut Perintah? Ya-Allah! Tabahkanlah hati ini menghadapi segalanya....