kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Saturday, January 14, 2012

Ce teke! Ce teke!

Assalamualaikum....selamat sejahtera.... Terasa diri ini agak lemau sedikit sejak2 terberhenti dari menulis blog hari tu... Sedikit kekeringan idea...Bukan apa, laptop ni dah tak muat nak masuk pic lagi dah... Kene transfer semua benda masuk external hard disk dulu... Seperti dalam entry sebelum ni, nani fikir, tahun ni nak perabih duit beli barang2 berguna yang memang nani nak dari dulu lagi...Kalau tak dapat setiap bulan pon, dapat beli barang 2 bulan sekali pon jadi la.... (wah! gaya macam orang banyak duit betol nak shopping barang macam ni)

Yela, itu impian kita jela...Kalau jadi, alhamdulillah...Kalo tak jadi pon, alhamdulillah jugak (selamat duit aku). huhuh...Jadi, barang ni nani beli masa gaji bulan 10 tahun lepas. Kira dah lama la tu kan? Sejak2 ada mende ni, semangat sikit nak masak2. heheh....ce teke! ce teke!


Oklah, kita tunjuk gambar jauh sikit.....

Haaaa....M.I.X.E.R! Huhuh....dah lama berhajat nak beli mende ni. Akhirnya tercapai jugak...Actually nak beli brand panasonic. Tapi xde pulak kat Genting Mas Mall Sandakan. Pensonic pon jadilah...Semuanya gara2 kek karamel. Kalau takde mixer, jangan mimpi la nak buat kek karamel. Masterchef Malaysia pun belom tentu pandai buat kek karamel kalo guna hand whisk aje. Huhuh....(ampuuuuun ezani!) Sejak2 ada mende ni terus rajin sikit nak buat slice cheese cake, apam ladybird, kek karamel, kek span, dan macam2 lagi lah! insyaallah mesin yang dibeli dengan harga tak seberapa ini akan berjasa sampai bila2....

Suatu hari nanti, nani nak beli kitchenaid stand mixer macam yang dalam gambar kat atas tu. Kalau kita google, memang ada macam2 warna...Tapi oleh kerana nani adalah seorang peminat warna pepel yang tegar, makanya rasa macam cantek giler kot warna pepel ni...Serius! nak jugak beli satu! 

23 comments:

tun_telani said...

yay! dh ada mixer! lepas ni bukan setakat kek ngan apam, meroti pun lajuu je.. akak kalau malas nk angkut2 BM tu, pakai mixer mata cangkuk je, lg senang. kalau hari panas, lg cepat siap roti n donat dr guna BM ^^

Mieza said...

nani..kitchen aid tu kan dah lama kak mieza aim..tapi aim je la haahah sebab dapur akak ni sempit jadi akak pakai yg macam pensonic nani tu tapi brand hestar..mmg teringin kitchen aid tu atau pun kenwood..nanti lah kan bila dah ada umah besau skit heheeh...cantik kan KA tu nani

Gee® said...

amboii!! boleh jd next Master cHef ni? insyaAllah...

nuwairani ismail said...

betol ke kak tun? nani tak pernah try uli roti guna mata cangkuk tu. mula2 beli termenung kejap duk pikir nk buat apa dgn mata cangkuk tu. pasni leh la uli roti @ donut guna mixer plak.

nuwairani ismail said...

nani pon nak tunggu ada rumah sendiri baru boleh beli tu. sekarang ni bukan hari2 buat kek pon kak mieza...biarkan jela dulu impian tu...satu hari nanti nak jugak sebijik..

nuwairani ismail said...

amboi kak gee...takkan nak masuk masterchef kot...adeh! segan dgn otai2 lain...

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum nani...
wah lepas nie bole ler selalu update blog kan.. dah ada mixer pasti rajin ke dapur nnt kan.. :)

nuwairani ismail said...

waalaikumussalam kak diana...insyaallah akan selalu ke dapur...tapi untuk cuci tangan ke kot...huhuh....takot nak masak sedap2..nanti jadi bam bam...huhuh

Along Maklong said...

nani..
makcik pun teringin nak beli yang macam warna pepel tu.. tapi makcik berkenan yang merah.. tungguuu.. makcik balik dari jepun.. sekarang ni nak beli apa pun tunggu balik dari jepun.. hehehe.. lambat sangat lagi.. huhu..

Hanis MY said...

Serius cntik warn a pepel tu!

Wani said...

nani ..patutla hhh happy sampai blh dengar kat jiran sebelah ni :D.. dah ada mixer baru rupanya .. laju la lepas ni dok menge"kek" ki3 .. kenen sangat KA purple tuh... dok bayang sorang2 je la ado KA tuhh. entah bilo nak jadi reality ... haha...

quinnie said...

uiii lepas ni bertambah hebat la dia membaking ye...hehhehe..:)

EmbunRosaliza said...

Assalam nani, mmg tersangat gembira bila impian atau hajat kita tercapai, tak kisah lah benda tu mahal atau murah, janji mampu milik. Ada mixer mmg sangat membantu kerja membuat kek atau apam yg perlu kegebunkan. Semoga nani berjaya mendapatkan apa yg di hajati itu

Amie said...

Selamat pagi Nani,
kalau kita dah minat sesuatu, memang nak dapatkan benda tu walau dengan apa cara sekalipun... betul tak? tapi kadang-kadang bila dah ada depan mata.... jadi barang perhiasan pulak.....kak Amielah gaya begitu....:)

nOOrsha said...

salam...same cam mixer akak!hahaha..hi5 kat dahi sket..kikiki...akak pun suke kitchenaid kat bawah tuuu..uwaa! teringin nak ader satu...entah bilala rezekinye tu yer..wallahualam..huhuh...kalo akak akak nak kaler pink + pepel blh ke? aaaa klo x pun kale merah pun ok...ape2 kaler pun ok janji dapat sebijik..eheh

nuwairani ismail said...

kalau tanya maira, konfem dia nak kaler biru kan? heheh...yela, nani pon sekarang tengah berkira2 jugak ni...takleh nk mewah2 sgt sebab duit banyak nk pakai nanti...

nuwairani ismail said...

itulah...kali pertama pandang pon dah jatuh hati...

nuwairani ismail said...

erm...tak tahulah berapa harganya tu.nani tak pernah servey la pulak. tapi dalam 3-4 riban jugak kot...kalo dapat yg tu sebijik, konfem x pandang lain dah...

nuwairani ismail said...

akak jgn nk perli kite! huhuh...dah ada mende ni pon blog malas nak update..huhuh

nuwairani ismail said...

w'salam kak rosa..terima kasih atas doa itu...erm...pasni xde la nak pikir2 lagi adunan gebu ke tak sebab dah ada ni...

nuwairani ismail said...

haih....samalah kite kak amie.kalau bende tak ada tu sebuk nak ada2..tapi kalau dah ada tu jadi perhiasan la pulok!

nuwairani ismail said...

hah! konfem kek nani pasni boleh jadi cantek mcm kek yg kak sha buat...heheh...kalo org bg free KA tu apa2 kaler pon tak kesah. heheh

azmiman said...

Assalammualaikum

Tumpang iklan boleh? Kalau siapa2 nak beli Kitchen Aid Mixer ni, boleh la contact saya di 012-2990666 atau email azmiman@gmail.com. Dec 2012 ni punya offer, dapat FREE Kitchen Aid 3-Quart Bowl dan KitchenAid Mixer Cookbook dgn setiap pembelian. Nak bayar ansuran pun boleh...4 kali bayar tanpa interest. Cuma saya ada warna Raspberry dgn Cavier aje...tak pe, yg penting it's Kitchen Aid ;-)