kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Saturday, January 7, 2012

2012 Yang Ku Harapkan....

Assalamualaikum....Salam bahagia.....

Ya Allah...tetibe rasa seperti baru tersedar dari lamunan tatkala mendapat mesej daripada Mak Long. Katanya dah lama saya tidak berblogging... Hmmm... Memang betol pon.... Bukan apa, laptop yang problem, dengan tenet tak berapa elok menjadi kekangan untuk saya update entry. Kamera pulak tak boleh nak transfer gambar lagi...adeh... Penat betol. Kalau setakat nak masuk entry tanpa gambar mungkin ok la... Kalau tak pon cilok gambar daripada Pakcik Google aje... 

Tahun 2012 yang sedang dilalui sekarang terasa begitu cepat sekali meninggalkan 2011... (baru seminggu masuk 2012). Seperti orang lain juga, saya mempunyai target tersendiri untuk tahun ini... Insyaallah kita akan berusaha ke arah kebaikan dan meninggalkan segala kenangan pahit 2011... Oh! sungguh saya tidak mahu terkenang2 lagi peristiwa2 itu...Kita lupakan aje.. Jadi, antara perkara yang tersenarai dalam list 2012 mungkin....
  1. Saya nak berkawan baik dengan semua orang dan cuba untuk tidak menyakiti hati sesiapa... Insyaallah...
  2. Sedang merancang satu vacation dalam masa terdekat, insyaallah....doakan semoga dipermudahkan segala urusan...
  3. Tengah berusaha keras mengumpul duit untuk membina masjid, segala persiapan fizikal n mental... huhuh (insyaallah....tp masih tak tahu lagi bila...)
  4. Berfikir2 juga nak beli sebijik kereta untuk sendiri guna (itu pon kalau masih lagi berkhidmat di Sabah dalam masa 2 tahun lagi)
  5. Nak sedikit kurus! haaa....tang ni susah sikit sebab banyak betol halangannya...So far, dah balik kg ni, berat naik 2 kilo lebih. dah pantang nasik dalam masa seminggu ni berat dah turun semula. syukur sangat2...harap2 pasni boleh turun lagi...
  6. Nak jadi seorang guru yang aktif, (tak lemau macam 2011 punya!) berkhidmat kepada anak bangsa.
  7. Nak belajar masak macam2 lagi, tak perlu la sampai nak masuk masterchef pon, sekadar memuaskan hati sendiri je kot. At least, kalau orang tanya pape, saya boleh jawab dan saya bersedia untuk belajar dengan orang lain.
  8. Target biar setiap bulan gaji saya dapat beli sesuatu yang berguna dan nampak hasil titik peluh saya bekerja selama ini. contohnya beli vacum ke, waffle maker ke, bread maker ke, handbag COACH ke...(yakkkkk boktam!)
  9. Teringin nak tutup akaun ASB sebabnya terlalu banyak kemusykilan dan syubhah kat situ...Insyaallah akan dipermudahkan...Rezeki yang dapat pon lebih berkat.
  10. 2013 saya nak buat vacation ke sydney...Nak jejalan, nak shopping banyak2...Jadi, 2012 dah kene kumpul duet nih! Aiyyyakkkk! 

Ini sebahagian daripada my 2012 TO-DO-LIST....anda pula bagaimana??? 

20 comments:

nonierahman said...

nak ikut g sydney :P

Amie said...

owhhh... banyaknya perancangan! mudah-mudahan dapat dilaksanakan satu persatu,
kak Amie harap tahun 2012 membuahkan satu hasil yang selama ini dinanti-nantikan, mudah-mudahan Dia Maha Mendengar dan Maha Mengasihani hamba-Nya yang amat lemah ini.

Hanis MY said...

selamat melangkah ke tahun baru... naka la tang yak boktam tuhss...

tun_telani said...

sydney! nak pergi jugakk!! aritu pas kawin x cukup duit nk ikut hasben akak convo kt sana.. hehe.. duit dua2 org suntuk habis kt kenduri.. (ni kes blom convo x sempat2 nk kawin.. hoho..) insyaAllah ada rezeki plan nk pegi jugak, tourist guide x berbayar dh ada ni. hihi..

Mama Ann said...

Hari demi hari mama tunggu2 nani updatekan blog.sbb mama tk pernah miss bloq nani..Rindu rasa nya pd nani..Sama2 lah kita berdoa yg terbaik untuk kita semua pd tahun ini..Semoga kita dpt yg lebih baik lg pd tahun ini 2012..Inshaallah

Yana Shaiful said...

Miss u very3 much nani muah!Muah! hehee..

moga semua plan Nani dpt direalisasikan yer..best jgk tu dpt p sydney..nk itut ^_^

Along Maklong said...

hahaha.. dan ahkirnya.. dapat jugak baca blog nani.. cuma maklong terlambat sikit.. terubat rindu makcik..
doa makcik semuga dipermudahkan segala impian untuk 2012..

makcik tak banyak impian.. nak tengok anak2 selamat melahirkan cucu2 yang sehat dan sempurna akal dan sifat.. nani doakan juga ye..

nuwairani ismail said...

rindunya dengan semua2! rindu nak bw, rindu nak balas komen, rindu dgn segala gurau senda....adeh! memang hidup saya ni lebih baik buat blog aje...

nonie : jum kite wat trip ke sana. heheh

kak amie : terima kasih banyak2 sebab mendoakan kebaikan utk nani.

hanis : terima kasih! huhuh....meme suko guna yak boktam tu.

kak tun : nani memang kalo bleh nak simpan duit siap2 nak gi vacation mcm ni...harap2 kalo dh kawen nanti pon tetap juga rajen nak berjalan mcm ni.

mama ann : arghhh! rindu kamu jugak! insyaallah nani akan cuba sentiasa update entry utk tatapan mama...heheh

kak yana : meh la gi sydney (ayat bajet mcm cukup duit je) huhuh... nani teringin nk jumpa damia...

kasihredha said...

rindunya dgn nani
selamat thn baru
semoga apa2 dicita2kan tercapai

Wani said...

assalamualaikum nani

g mano hile? sihat ko? harap2 sihat selalu ya.. banyaknya wishlist tu... harap2 kesemua nya dapat dicapai .... untuk tahun ni..insyaAllah kalau x dapat target pun .. pajangkan untuk tahun depan lak... ke tak nak.. hihi... tingginya target nak g sydney .. nak ikut !!!!

rahel said...

Selamat melangkah ke tahun 2012 cik Nani..
Banyaknya perancangan tu..tapi yng paling best yang ke Sydney...nak ikut skali..

Liza said...

salam nani....jgn lupa ajak sekali kalau nk g Sydney nnt ye....bestnyaaaa, hihihihihi

Cheq Sue said...

welcome back nani. semoga tahun ini lebih cemerlang dan tercapai apa yang dicita.

no 8.... yakkkkk boktam! he he he

Anna Qawina said...

amin...akk nk ikut gak nt ye..hihi

EmbunRosaliza said...

bab yakkk botammm tu paling akk suka heheheh

nuwairani ismail said...

kak kasih : terima kasih...

kak wani : selalunya yang tak tercapai tu memang dipanjangkan ke tahun berikutnya...tapi tang nak kurus tu memang tak habih2 dr tahun ke tahun..

kak rahel : tu baru dalam perancangan...jadi ke tidak tak tahulah tu..

kakk liza : jom kita buat trip beramai2...

cheqsue : huhuh...meme feveret mord tu...

kak anna : ok je...hihih

kak rosaliza : suke sebab isinya ke sebab perkataannya? heheh

Nieza said...

Assalam Nuwairani, salam thn baru..akak doakan semoga apa yg dihajat dimakbulkan Allah..insyaAllah:)

impian dulena said...

Banyaknya Azam tahun 2012 nie....akak doakan semoga semuanya tercapai...terutama yang bina masjid tuh yer...amin 3x

nuwairani ismail said...

waalaikumussalam kak nieza...terima kasih banyak2 tau!

nuwairani ismail said...

impian dulena : terima kasih banyak2...sesungguhnya doa itu amat2 dihargai...heheh...ameeeeeeeeeeen....