kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Monday, April 25, 2011

Blogku Berwajah Baru!

Assalamualaikum...Selamat malam...
Hihih...tetibe rasa jakun plak dgn diri sendiri yg x reti2 nk kasi cantik blog ni... Hadoi...bukan pe, jeles tgk blog Mak Cik Zubidah yg sentiasa bermekap itu... Saya selalu mengadu ngn Mr. Google, kenapa blog org lain cantik? mcm mana org lain bleh post sampai 3-5 entry sehari? kenapa blog org lain sentiasa dilawati? Hmm....bermacam2 persoalan...Jawapan Mr. Google hanya satu je..."Diorg x keje mcm awak...ada byk masa kt umah, boleh masak itu ini, tulis itu ini..." (mcm pjg pulak ayatnya). Tapi lbeh kurg gitu jugak la... Sementara ada masa free ni la baru bleh nk godek2 skit cemane nk tukar design blog. Org lain buat cantek aje...mata nk baca pon luas je... Blog sy ni, mcm budak baru blaja..Takpe, saya berpegang kpd kata2 Pengetua sekolah sy. Ada pepatah cina mengatakan, "Suatu perjalanan yg panjang bermula dgn langkah pertama". Sekurang-kurangnya sy dh mula dgn satu langkah. Insyaallah langkah ini akan sentiasa maju ke depan...

Permulaan sy ada blog adalah atas sokongan Mr. Google. Sanggup jugak dia ajar org tua yg lombab ini. Dari awal tahun sehingga skrg, sy hanya follow blog org aje. Then, x pernah nk suruh org follow sy balik (kecuali adik sy). Tapi alhamdulillah xtau mcm mana, Kak Rosaliza bleh terperasan kewujudan blog sy ni...Katanya selalu nmpk sy post gmbr2 di MyR. Hmm....Glemer kah aku? Atau gile glemer? Heheh...Macam syok sdiri la plak kan? Sampai jam 12 mlm skrg ni, genap 6 org follower sy...Terima kasih atas segala sokongan yg diberikan...

p/s : sebenarnya tenet di rumah putus selama 3 hari! (mmg nk kene la Tmpoint ni) Entry ni sepatutnya dipublish pada 22 April 2011 jam 2359...

3 comments:

Maira Anjami said...

hehe..sengeh je sye bce entry ni^^..
sye pon camtu..tgk blog orng cntk2 nk gak camtu, tpi x reti..

Along Maklong said...

makcik pun sengeh2 sampai ketelinga sebab nama ada disebut2 patutla tersedak2 makcik yang tengah bakar custard teacake for the 2nd time.. suka.. suka.. hehehe

nuwairani ismail said...

wow! bestnye...custard teacake tu sy buat, bantai sorg2 aje..tamak gile