kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Saturday, July 28, 2012

Aktiviti Hujung Minggu

Assalamualaikum...Salam bahagia...

Badan rasa lesu je 2-3 hari ni. Tak tahu kenapa. Mungkin penyakit tekanan darah rendah datang lagi. Dah mula rasa pening2, mual (tapi tak muntah pun) pastu telinga sedikit pekak (macam orang naik kapal terbang tu). Nak buat pape pun rasa malas. Selalunya kalau hujung minggu, Nani suka aktiviti menyalin resepi daripada blogger2. Kalau nampak resepi yang best, senang tu Nani bookmark dulu. Bila ada masa terluang, Nani salin masuk dalam buku. Yelah, takkan nak usung laptop masuk ke dapur pulak kan setiap kali nak masak tu. Dah dapat resepi, olah dengan ayat sendiri supaya mudah nak faham, salin di buku je. Kemudian, bila nak masak angkut je buku tu ke dapur. Nak jejalan ke, balik kampung ke, mesti bawa buku tu sekali. Senang nak rujuk bila2 masa.

sekarang tengah menggila nak buat kek lapis pulak

hohoh....sila abaikan hand writing yang buruks itu...

antara koleksi resepi kek sarawak yang belum lagi terbuat

Buku resepi yang paling banyak berjasa sejak tahun 2010 lagi...

p/s : tak sempat nak BW ke blog kawan2 sebab tengah pening2 lagi. Tak best nak bagi komen dalam keadaan yang tak sihat ni. Nanti kite singgah ye..

6 comments:

FnF Simple Life said...

wah3x...kagum tgk buku nota tu... uish kalo hilang mesti sedey giler. dah 3 tahun lak tu.

betul laaa kan, kalo kita tulis sendiri resepi dlm buku lagi rasa willing nk buat compare ngn copy pasta n print.

Amie said...

Laaa... mek pening2 pulak dah... adalah tu yang kurang kandungan zat vitamin dalam badan Nani sayang oiiii... rehat-rehatlah Nani dulu ye, jangan bw sekarang takut jatuh pengsan pulak he he he ehh

tun_telani said...

naniiii........ akak pun selalu telinga jd mcm tuu.. mula2 cuak takut jd pekak. haha.. ingatkan akak sorang je camtu, pastu bila gugel2, baru tahu tu salah satu effect dr resdung. huhu.... tp mmg xselesa, akak mlm2 lg teruk. tp kdg2 siang2 pun jd gak. kene selalu picit hidung pastu hembus (paham dok ni? hihi..)..

ps: kak tun mmg jenis yg angkut laptop sampai je dapur. kui kui.. maleh beno nak menyalinnyer.

dorathecoffeegirl said...

edr production memnyediakan perkhidmatan membuat header, sidebar, templete, background, dll. rm10 setiap satu item :) Datang-datang la jengguk k..

http://dorathecoffeegirl.blogspot.com/search/label/edrproduction

Cik Kamoo said...

rajinnye salin balik....cantik tulisan nani. akk sllu copy paste and print je. dah malas nk tulis2 lagi dah

Mieza said...

kemas gila tulisan lagi kata buruk..belum tgk akak punya tulisan..hanya akak yg paham hahahaha...semoga cepat sihat nani :)