kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Sunday, October 30, 2011

Bahrin Brothers & Takraw Tournament

Assalamualaikum....Selamat petang...

Kebetulan pulak semalam ada jamuan kelas cik hosmate. Jadi, saya join la sekali. Beliau masak lontong. Saya pulak buat kek gula hangus. Malas nak tayang resepi sama ulang2 kali kan...Boleh tengok resepi di SINI ye. Entry kali ni tak nak cerita pasal makanan sebab ada mende lain yg saya nak tayang...Sebenarnya nak jugak snap gambar2 makanan yang depa bawak masa jamuan tu. Tapi segan.....Budak2 tu pulak budak2 pagi. Saya kureng2 sikit kalau budak pagi ni. Sebab jarang berjumpa kan...Tak rapat sangat...

Dah habis jamuan tu saya beredar ke bilik guru...Sekali, ada takraw tournament rupenya. Tapi untuk budak2 kelab sepak takraw jela. Sebelum ni saya langsung tak pernah nak amik port kalau pasal sukan takraw ni. Tapi, bila tengok budak2 ni main, rasa seronok pulak. Hebat rupanya budak2 Bukit Garam ni main. 

Antara aksi2 di akhir pertandingan penentu tempat ketiga dan keempat...

Dah tak ingat sape yg jadi juara penentu tempat ketiga dan keempat ni...Tak ambil port sangat masa ni

Kalau badminton ada jaguh anak2 Sidek, ini anak2 Bahrin pulak beraksi... Gandingan mereka bertiga memang sesuai betol. Dari kiri : Afif, Fikryi, Hafiy...Pernah bertanding sehingga ke peringkat Bahagian Sandakan. Dengar2 cerita, bapanya pon memang jaguh jugak.

Game FINAL pon bermula...sorry...gambar tak berapa nak sharp sikit sebab movement tu memang cepat.

Sejujurnya saya tidak pernah tahu peraturan game ni. Macam mana pemarkahan diberi dan sebagainya... Tapi saya sangat2 enjoy tengok diorang main...

Afif baru nak warm up...Awal2 main asik angkut je di net.

Fikryi buat servis dengan penuh gaya...(alamak! macam mengulas sukan pulak).
Fikryi tu baru form 2 tau. Dia ni kire macam atlet harapan sekolah kalau acara balapan. Setakat 100m, 400m, lari berpagar, memang dialah juara di Kinabatangan...

 i love this one!!! sangat2 seronok dapat snap gambar mereka berdua ni...Kalah kamera DSLR (ayat memujuk hati). Hujan dah mula turun. Selalunya gelanggang agak licin. Tapi diorang teruskan juga bermain. Masih berani buat aksi2 macam ni..Cikgunya pulak gerun tengok...dan...pemenangnya semestinya Bahrin Brothers...

16 comments:

Mieza said...

Ooooo nani ni cikgu sesi petang lah ye? hehehe betul la tu kalau students kita tak biasa dan tak ngajar memang kurang mesra skit...akak dok intai2 mana la cikgu nyer ni? Kalau jd cameraman mmg gambar kita sah sah tak der kan..itu lah yg akak alami..akak pun selalu jd cameraman..asek2 gambar anak2 dan suami je..suami lak memang malas nak ngambil gambar dia tuh!

Fatin Mraz said...

setuju ttg gamabr tuh..hehee..
x perlu DSLR pun dah cantik.. heehee

ada plan nak beli DSLR kah?
mm.. musim nih.. ramai yg nak beli..dah beli.. hehee

Amie said...

kak Amie pun tak tahu pasal sepak takraw ni Nani, dulu pernah sekali ikut saksikan sukan inter-varsiti di USM, lalu gelanggang sepak takraw, perlawanan sedang berlangsung antara pasukan UM vs USM, tiba-tiba bola datang arah kakak dan kakak terus pegang.... bengang jadinya kakak bila orang teriak kat kakak...kenapa pegang bola tu? mana kita tau... hu hu huuu bengang & bangang!

IXORAROXI said...

Nuni, kena guna SLR nak capture aksi2 menarik ni..memang cantik.bayangkan kalau kita melibas macam tu, mahu terbelit segala urat saraf!:)

Kak Sam said...

Saya kalau ada game yang besar2 kat tv layan gak le. Tapi kalau tengok m'sia vs thailand memang tak boleh blah rasanya. memang sian le tengok player kita kena belasah.

Daddylicious said...

mmg fail la pasal sepaktakraw ni...

rahel said...

Selamat malam Nani..sukanya tengok aksi2 pemain sepak takraw tu..hebat2.

quinnie said...

memang nostalgia la aksi sepak takraw ni..hahahha..dulu kan kita nye hostel sebelah hostel budak2 lelaki...so tiap2 petang duk intai budak2 tu main sepak takraw...hahhahah... tengah gatai merenyam waktu tu...kakakka

MulutPayau said...

dulu2 minat jugak tengok s/takraw ni... sekrang tak berapa minat nak tengok...tapi akak suka tgk aksi budak2 tu..bersmngat betul..

Wattie said...

Salam Nani,
Pemain harapan negara ni, siapa tahu suatu hari nanti boleh mengharumkan nama negara. Akak ni zero la pasal sepaktakraw tp suka juga jadi penonton

Ros said...

Salam Nuwairani,

Hebatnya budak budak ni.

Mamasya said...

Aslmkum Nani

gambar Wani ambil yg last tu mmg menarik aksinya.
re; Wani, apam tu kembang sbb letak ovalette..

Hanis MY said...

wahh nampak mcm pro je derang main... pandai nani ambil gambar... nice shot!

Run Away said...

wah...dah mcm cete libas ni...;d

nuwairani ismail said...

terima kasih atas segala komen dan pujian melambung2 itu...huhuh

nuwairani ismail said...

yana ; dah tengok ke cite tu? macam nak tengok la...