kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Thursday, October 20, 2011

Lama2 muak pulak makan ni....

Assalamuaaikum....Selamat sejahtera....

Hadoi.....sejuk betol di luar sana...Sekarang ni hujan dah makin awal... Belom sempat lagi jam 2 petang, hujan dah turun...Kalau dulu biasanya tengah2 malam @ waktu maghrib hujan beria2. Sekarang makin awal pulak. Jadinya, kalau dah balik dari kerja ni mula la rasa mengantuk, nak mandi pon sejukkkkk....Aih... Rasa macam dah lama betol x publish entry masak2 ni.. Bukan apa, kalau dah sakit demam ni takde mood sangat nak masak beria... Makan aje apa yang ada di rumah... Itu pon x berapa nak selera sangat...


Hari tu ada rasa teringin nak makan spaghetti carbonara.. So, try la buat 1/2 tin kuahnya tu... Itu pon jenuh nak perabih...Hadoi.... Resepinya saya amik dari SINI je. Resepi ulang2 la kirenye ni... Cumanya kali ni letak sayur salad ni dan saya guna pasta jenis angel hair. Aih...sedap rupenye makan pasta yang ada sayur ni. Sebelum ni asik letak cendawan je... Honestly speaking, saya lagi suka spaghetti bolognaise berbanding carbonara ni. Kalau kuah bolognaise kita tak rasa muak. Malah tak reti nak kenyang pon kalau makan. Kuah carbonara pulak rasa muak pastu kalau makan sikit pon dah tak abes...ok, pasni dah tanak beli kuah carbonara...Huhuh.... 

24 comments:

CT Delima said...

As'salam Nani

tak sihat ker, jaga diri selalu nya. tambah2 lagi sekarang ni dah musim hujan jer kan.

k.ct ni tak pernah buat western2 lagi ni. nak gak cuba tapi takut anak2 tak nak makan pulak..hehehe

Fatin Mraz said...

alert betul tuan rumah ni psl ujan yer.. :)

Zaliedana said...

Nani,sedapnyer carbonara nih,kak ct pernah la wat sekali,pastu hubby xsuka,sbb muak katanya,mmg muak cikit berbanding bolognaise..Kak ct n hubby mmg suka bolognaise lagi..Tapi sesekali nak jugalah try yg carbonara nih,tup tup dia xsuka,mmg xpernah wat dah la pastu..

Mak Qis said...

hehehe....nani...pasneh wat versi meatball plak laaa....

Cheq Sue said...

cheq sue pun kureng jugak kalau carbonara ni...lagi suka bolognaise tu

Qhaifa Nur said...

wah2 selera juga sesekali dapat makan ni, ari2 duk makan nasi jemu juga..

tun_telani said...

nani.. akak kan mmg xleh go makan spagetti kuah creamy2 nih. mkn spagetti pun nk pedas2. hihi..
kt bintulu ni selang sehari. sehari sejuk sehari panas.. tu yg senang demam tu..

EmbunRosaliza said...

Assalam nani..kena tambag cili la tu tak nak bagi muak heheeh..kalo org suka pedas jadi tak best la mkn yg berkrim gini..tapi akk suka, sepinggan tu boleh je habis heheh..dap2nya

nuwairani ismail said...

kak ct delima : nani suke masakan western ni...tapi kalau selalu makan, memang muak.

FM : macam ahli kaji cuaca ek? hihih

kak ct : nani pernah makan yg adik masak. sedappppp betol. tapi bila buat sendiri ni rasa mcm tak kene je..

mak qis : hohoh...nak meatball la pulak..takpe2, pasni kite try yg tu...

nuwairani ismail said...

cheqsue : kan? rasa tak kene je di tekak kite ni..

qhaifa nur : tula pasal..kalau makan nasi tu x pandai jemu la pulak...

kak tun : sama la...tapi kalau bagi lasagna, aduh.....syioknya makan.....

kak rosaliza : w'salam...nak tambah cili api takot pelik pulak rasanya...hihih...tapi kalau buat bolognaise memang masuk aje cili..

MulutPayau said...

Assalamualaikum nani...

Masih tak sihat lagi ke?????kena rehatkan diri tu..
Sesekali makan bnda ni ok jugak..tapi akak tak berapa suka...tekak orng kampung..hehehe

Kak Sam said...

Saya pun suka spagheti bolognese. yang lain2 tu memang kureng le.

tun_telani said...

nani.. x kisah kan kene taq utk join cabutan bertuah.. hihi.. akak saje2 join support jiya.. tp dia ckp x wajib join walau kene tag. hihi

http://qurrataaayun.blogspot.com/2011/10/cabutan-bertuah-lcs.html

ibuintan said...

entahlah tekak akak ni tak berapa lalu dengan makanan cenggini... tekak kampung asli la katakan, anak2 suka la

rahel said...

Bosss..napa tu..macam nda' sihat jak bunyinya..emm..minum air banyak sikit ya..yang suam2 tu..ehehe..mcm tuan tanah la pulak..

Along Maklong said...

nani..
bila makcik baca komen2 kat atas tu.. ramai juga kawan2 yang sewaktu dengan makcik.. tak berapa ngam dengan western food.. nape ntah.. tak didedahkan dari kecik kut..
tengok nani punya spageti ni nampak sedap..!!

quinnie said...

kita tak pernah makan yg carnobara ni...selalu makan yg kuah biasa tu..memang betul..kalau spageti bolognise ni..makan byk pun tak muak..kekkeke

Ros said...

Salam Nuwairani,

Kak Ros satu keluarga suka makan spageti ni, tapi Kak Ros tak pernah makan yang berkrim tu.selalunya kuah dia Kak Ros buat sendiri sebab keuarga Kak Ros semuanya suka makan pedas, tapi Kak Ros tengok spageti Nuwairani ni macam sedap ja teringin jugak Kak Ros nak cuba.Kak Ros dengar Nuwairani tak sihat dah ok dah ka?

nuwairani ismail said...

kak MP : ramai yg tak berapa gemar makan makanan mcm ni...yela, kite ni tekak orang melayu, mane la nak masuk sangat mende2 macam ni.

kak sam : kite pon sama.

kak tun : huhuh...xde hal la...

kak rosaliza : hihih...jarang orang suke makan yg ni...nani pon suke jugak. tapi nak orang lain yg masakkan. sendiri masak tak best pulak di tekak ni...

nuwairani ismail said...

ibuintan : hihih...mak ayah kite pon x berapa jugak menu mcm ni

kak rahel : demam suda ok...batuk2 ja nda pandai hilang ni

mak long : mende kalau makan sikit mungkin ok la kot. nak telan banyak2 tu mintak maap la...

kak Q : kan? kalau masak yg tu asik rasa x cukup je...

kak ros : alhamdulillah dh ok skit...xdelah teruk mcm 3 hari lepas.

cik cek said...

Baru je masak aritu...anak dara kak cek cukup suka spagheti cam ni...leh makan byk...tak muak2 pun...he he...kak cek pun tak larat nak makan byk...:D

Run Away said...

sy belum penah cuba makanan ni.....;d...tapi nampak best...;d

nuwairani ismail said...

kak cek : tula kan...agaknya tekak kite ni tekak melayu kot...x boleh nak telan sangat mende ni.

nuwairani ismail said...

yana : kalau setakat nk try, boleh la kot...nak mudah beli je di mana2 kedai fast food yg jual ni....