kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Tuesday, August 2, 2011

Rezeki Di Malam 1 Ramadhan....

Assalamualaikum...Salam Ramadhan....

Sambil2 saya bersembang2 dgn cik housemate semalam, menunggu pengumuman tarikh bermulanya puasa, saya buat German Cookies dulu. Di Sabah kan Maghrib Isyak awal, jadi kami tidak ke surau dulu sebab tidak tahu betol atau tidak esoknya puasa. Tiba2, hujan dengan lebat sekali. Dalam hujan lebat tu bunyi pulak orang ketuk pintu. Alamak! Sape pulak yg datang tengah2 malam dalam hujan lebat ni. Sekali tengok, rupanya Melissa, anak jiran sebelah menghulurkan 1 bekas tapau. Baru petang tadi saya berkira2, jiran sebelah belom pulangkan lagi bekas tapau Kek Lapis Seri Kaya hari tu. Jahat betol! (sempat lagi simpan niat lain dalam menghulur kuih tu). Jadi, bila saya bukak bekas tapau tu, ada beberapa slice oreo cheese cake...Walllaaaa!!! Sedapnya!

keknya tersangatlah lembut, dengan cream cheese, biskut oreo lagi...adus...Ini memang rezeki saya sorang sebab cik hosmate tak makan cheese. huhuh....

14 comments:

kasihredha said...

bestnya...rezeki rezeki :)
untungnya tinggal dengan kawan2 tak makan cheese...hihihi

Yana Shaiful said...

sukanya cheese cake..kita sama laa nani..hosmate k.yana(en.suami)xmkn cream cheese jgk..tu yg males nk bt cheese kek..xkan lah kita sorang nk abihkan..hihii

nuwairani ismail said...

kak kasih, untung tak untung jugak la...jenuh nk perabih sorg2 ni ha...

nuwairani ismail said...

betol tu kak yana...kalau buat cis kek, memang dh fikir2 nama2 bertuah yg akan dpt kek ni sebab hosmate tak makan cis.

ziraziz said...

murah btl rezki nani..ni mst sbb nanie slalu jamu kwn2 mkn kn...

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum nani..
wah rezeki tu nani.. lagi2 nani jer yg makan cheese kan... nampak mmg sedap tu nani..

Juwita Jamaludin said...

rezeki bulan puasa tukan.. sedap nampak kek awak tu

Along Maklong said...

salam nani..
kalau makcik pulangkan bekas kosong je nani.. hehe..
tapi.. kek tu nampak sedap..!!

nuwairani ismail said...

kak zira : kalau dh hidup berjiran memang kene mcm ni la...

nuwairani ismail said...

waalaikumussalam kak diana : hihih... kene pulak makan cheese sorg2...2 hari jugak ambil masa nak habiskan kek ni.

nuwairani ismail said...

kak ita : alhamdulillah...rezeki hari ni tak tau apa pulak.

nuwairani ismail said...

mak long : kalau kite hidup berjiran, tak payah bg bekas dah. ajak makan sama2 ha...

AI said...

- agak nye kalau dia pulangkan bekas kosong...ape lah kate nani yer...hihi

nuwairani ismail said...

tak tahu nak kata sebab belom pernah dia pulangkan bekas kosong. hihih