kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Thursday, August 11, 2011

Khamis Yang Spontan

Assalamualaikum....selamat pagi dunia!!!

Hurmm......tengah bersahur ni...Tapi sempat lagi ngadap lappy. Kalau hari2 wordless kan best! Tak payah nk tulis entry panjang2. (gaya blogger penyakit M, padahal takde org paksa pon nk hupdate entry) huhuh.... Sepanjang berpuasa, rasanya ini kali pertama saya MALAS betol nk makan nasik. Uiks! Boleh pulak malas nk makan kan? Serius! Rasa tak lalu sgt nk makan. Jam berbunyi menandakan pukul 4 pagi, sengaja saya lengah2kan sehingga 4.10 pagi. Cik hosmate pon tak bangun jugak. 2 minit kemudian, dengar suara cik hosmate dr luar bilik, "ko nak makan nasik ke?" Sah! dia pon malas nak makan jugak rupenye! Terus, saya cakap, "taknak, tak lalu nak makan" Jadinya, masing2 buat air jela pagi ni. Entah kenapa boleh skip sahur pulak hari ni. Tak pernah2 mcm tu. 
gmbr ehsan google
Dah siap pon sahur saya pagi ni, 1 cup of Cadbury Hot Chocolate Drink + 1 cup of plain water. Ibu-ibu di rumah, sekalipun anda mau selim, jangan skip bersahur tau! Huhuh....Jam menununjukkan pukul 4.50 pagi,  imsak di kawasan Kinabtangan telah pun berlalu menandakan dah masuk waktu subuh. Moh, kite semayang subuh pulok!

p/s : dah panjang berjela2 ni, jadik spontan lagi ke? hihih...

12 comments:

Lovely Kitchen said...

E-na mesti bgn sahur utk hubby dan anak2...sian klu x bersahur, penat...tambah pulak tempoh berpuasa lebih lama dari malaysia...

cik cek said...

Nani....

Kak cek bersahur ngan secawan air kopi dan 2 keping roti bakar je...memang dari dulu sahur tak makan nasi...bukan sebab nak kurus...memang tak lalu nak makan...he he...anak2 pun sama...:)

H.J said...

memang bukan spontan dah ni

AI said...

- sementara bujang ni xpe la nani...nti da ade famili kene le siapkan sahur ye...

tun_telani said...

kak tun tiap2 hari sahur mkn berat! huhu.. kalau duk sorg2 mmg minum air ngan mkn roti je.. ni nk kene mkn jugak laa kan, xkn nk biar enchik abg ku mkn sorg2 pulak. huhu..

nuwairani ismail said...

e-na : kalau nani kene pose 15-18 jam pon nani makan berat2 jugak. naya kalau tak makan kalau pose lama mcm tu...huhu

kak cek : selalunya nani berselera je kalau makan sahur. hari ni mcm tak larat betol la.

nuwairani ismail said...

HJ : huhuh...konon nk spontan, dah terlebih suda...

Al: tula, seb baik idup bujang lagi...kalau tinggal dgn mertua, tak tahu la mcm mana...

nuwairani ismail said...

kak tun : tula pasal...takkan nk tengok aje dia makan. nk tak nak, kite pon kene makan sama...hihih

Nurul said...

nani..
k nurul ikut time... selalu makan nasi juga, tapi ckit jer.. sekadar alas perut, tapi minum mesti byk... :)

Acik Erna said...

nur..acik belum sekali pun makan nasi sahur..tapi tetap jugak bangun..makan kurma dan minum air serta teman anak2 dan suami makan..
tak de selera nak makan nasi masa sahur.

nuwairani ismail said...

kak nurul : kalau air manis boleh minum byk2 juga pagi2 ni. tp kalo bagi air kosong, emmang tak lalu nk minum.

nuwairani ismail said...

acik : tula pasal...ada masa2nya memang tak lalu nk makan nasik.