kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Saturday, August 13, 2011

Ketuk2 Rumah Orang 5

Assalamualaikum....Salam bahagia..

uarghhhhh! Bahagiakah sy sekarang??? rasa mcm stres memanjang ni...Baru semalam boss maklumkan dgn sy, ada 33 orang pelajar akan kene gantung sekolah sbb masalah kehadiran. aiyakk! semuanya nk kene buat report kaunseling la nanti... Report yg sedia ada ni pon belom lengkap lagi, nk kene wujudkan report baru...Huhuh...Dengan selambanya sy jawab lagi dgn boss, "kite bincang hari isnin la" (ayat seorg guru yg nak lari drp buat keje) kuikuikui.....lari mcm mana sekali pon, semuanya memang akan datang balik kpd kite...itulah dunia pekerjaan seorg guru yg tak pernah surut...huhuhuhuhuh....nak resign 3 bulan bleh tak?????

Jadinya, semalam kami berbuka di asrama...wardennya yg masak...Ada sedikit kelainan berbanding hari2 berbuka pose yg lain...Kali ni dia buat nasi goreng seafood + burger. Tapi sekali sekala makan mcm ni memang best! Hmm...dessertnya pulak, kek ais krim coklat....Mantap you!! tapi kek beli la...hihih

masa nk keluar rumah semalam, nampak cahaya bulan terang benderang...Oh, kite sedang menghampiri separuh bulan Ramadhan....Alhamdulillah...syukur padaMu ya Allah kerana memberi kesihatan untuk meneruskan puasa hingga ke saat ini...
ini la rupe begernya tu...sy teringin jugak nk buat lasagna ke, spageti ke, ala2 western gitu masak. sekali sekala apa salahnya kan??? 
nasi goreng seafood + ayam...sedap jugak...sebab masa tu mmg tengah lapo kan..hihih
kek ais cream coklat...bukan ais krim betol pon sebenarnya. whipping cream  + gelatin la  kot. sebab rasa nyut2 je tang cream dia tu...apapon, sodappppp!
Hari ni kami bercuti dari masak-memasak (ketuk2 rumah orang) tapi dengan selambanya lagi sekali sy sms Cik Na suruh dia masakkan untuk kami berdua...Huhuh...sekali sekala nk bermanjan2 kan? Family dh jauh, kawan2 jela yang dekat buat masa skrg...Tak sabar nk berbuka dengan hasil air tangan Cik Na. Dengar2 ada ayam rempah...Perghhhhh!!!

10 comments:

H.J said...

makan beger??aha

Ucu Faridah said...

memang la sedap..sebab tinggal basuh tangan ajer...untung nani w/pun parent jauh tapi tetap ada org yg nak ajak makan...

nuwairani ismail said...

HJ : kdg2 seronok jugak tukar selera ni. hihihih

nuwairani ismail said...

ucu : yela, bila dh jauh mcm ni la kene jaga hubungan dgn org2 kt cni pulak. dh org bermurah hati mcm tu, kite pon kene la jd mcm tu jugak...

ainnoraini said...

ade berger...kalau anak kak ain mmg suke sangat la tu...tadi pun yg kecik tu buke dgn burger jugak...

nuwairani ismail said...

budak2 memang suke mkn yg mcm tu..nani dulu pon suke jugak kalau mak buatkan sahur dgn beger. selera aje kite makan. tp takleh la selalu mkn mcm tu.

ziraziz said...

sekejap je kn dh nk 15 hari pose....

xtahan btl kalo jenguk blog nani...knpm ade mknn sedap2..nsb baik mlm2 dh kenyang hehe...

nuwairani ismail said...

hahah...tu psl tayang malam2 je kak zira..kejap je dh tgh bulan...tak sabarnye nk balik kg.

Kak Rosaliza said...

Assalam nani, sedap snagat kek eskrem tu. bestnya ada org tulun msk2, baik cikna tu,

nuwairani ismail said...

kalau kt cni, dia dh macam kakak nani dh...ke sana ke mari bersama...makan bersama...susah senang bersama...tu la...alhamdulillah ada kakak baik mcm tu...