kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Thursday, August 11, 2011

Mari berteka-teki dengan kuih2 tradisional kita!!

Assalamualaikum....saje di petang2 pose ni kita ceria2kan suasana dengan berteka-teki pasal kuih. Huhuh....Sumbangan idea banyak daripada ore kelatam yang kreatip2 belaka...Sekali baca, NOK SUKO jugok...hihih LAYANZZZZ...

Kuih paling gangster = Lompat Tikam
Kuih paling sexy = Puteri Mandi
Kuih paling keji = Taik Itik
Kuih bajet cute = Cek Mek Molek
Kuih untuk awet muda = Seri Muka
Kuih paling alim = Kuih Ketayap
Kuih penyakit lelaki kronik = Batang Buruk
Kuih suka pukul = Kuih Lompang
Kuih dalam zoo = Badak Berendam
Kuih untuk Saman Polis Trafik = Kuih Sampreeeeettttt
Kuih yg bangun sendiri = Kuih Bangkit
Kuih org x mandi = Kuih Bau-lu
Kuih malatop = Kuih Bom
Kuih bermuka-muka = Kuih Talam

Kuih pahlawan berani = Kuih Kasturi
Kuih nelayan kaya = Kuih Jala Emas
Kuih paling caring = Kuih Cara
Kuih paling sihat = Tepung Gomok
Kuih paling harum = Kuih Buah Tanjung
Kuih paling selamat = Kuih Koci
Kuih paling tua = Kuih Nek Bat
Kuih tenteram = Kuih Makmur
Kuih racist = Kuih Telinga Keling
Kuih lembab = Kuih Siput
Kuih sengau = Kuih Kepek Idung
Kuih pandai menari = Kuih Lenggang
Kuih bersejarah = Buah Melaka
Kuih inti di luar = KUIH SALAH BIKIN!!! hahhahahahahahhah

20 comments:

Nurul said...

Kretif betul... ;)

nuwairani ismail said...

hihih...tula...ada kawan post di FB, pastu masing2 memerah otak, duk tambah2 lagi...

Kak Rosaliza said...

gelak akk baca, hehe, kreatif betul

nuwairani ismail said...

kalau org kelantan, senang paham la kot...hhihih...lucu....

tun_telani said...

hahahhahahahaa~~~~ nk terguling baca.. kuih paling keji - taik itik!! muahhaha

||ina dinzly|| said...

HAHAHA...kuih paling keji...sampai ati..(gelak guling2)

Amie said...

Nani... kalu kuih lenggang, masuk kategori mana?

kasihredha said...

hahahahaaahahahhahah
akak tak tahan nok suko
suko sore2

Along Maklong said...

ada2 jelah nani ni..
tersengeh2 sorang makcik dibuatnya..

Mieza said...

waaaa best giler teka teki ni...mana la nani dpat ni..hihihihi tapi betul la apa yg diteka teki kan tu hihihih gelak akk dan hubby baca tau..

nuwairani ismail said...

kak tun & ina : nani pon tak pnah makan lagi kuih taik itik mcm mana rasa. huhuh

nuwairani ismail said...

kak amie : KUIH LENGGANG = KUIH YANG PANDAI MENARI. bleh gitu??? hihih

kak kasih : ceria2 di bulan ramadhan...hihih

mak long : lain mcm pulak sengih sorg2 ni...hihih

nuwairani ismail said...

kak mieza : hihih...separuh drp tu forward drp msg member je...separuh lagi main reka2 sendiri. dapatla berjela2 mcm tu...huhuh

Yana Shaiful said...

Salam Nani..ore klate meme kretif kan hikhikk..K.yana dpt gak fb.. tergelak bc sorang2..mcm2 lah nk menceriakan bulan yg mulia nii :=)

nOOrsha said...

kuih lesbian : puteri 2 sebilik
kuih mayat : tepung bungkus
kuih sakit tulang : bubur som2

hahaha..suke2 tambah..tp ade antare kuih tu akak x pnh dgr.. kuih bunge tanjung etc.. camne la rupenya kan

nuwairani ismail said...

kak yana : saje suke2 menghiburkan hati yg hiba di bulan pose ni...hhehe

kak nOOrsha! wah! tergelak den bacanya! hihih...lucu2.... buah tanjung tu dibuat drp telur kuning. pastu sira dlm gula.memang manis la kuih ni.

MulutPayau said...

hahahaha.....adoiiiii nani..!!!! Kreatif betul..mmng betul2 lawak...

Juwita Jamaludin said...

hahaha.. lawak2.. macam2 kan kreatif je orang memikirkannya

nuwairani ismail said...

Kak MP : saya pon tergelak sendiri nk letak entry ni..hihih

nuwairani ismail said...

kak ita : kalau dh letak sikit, yg lain2 pon menambah la. lagi mcm2 yg keluar...huhuh