kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Wednesday, August 10, 2011

Wordless Wednesday part 11 - Hokkaido

ada seseorang mengajak lagi sy menjejakkan kaki ke negara matahari terbit ini....sungguh! hati saya meronta2 mahu lagi ke sana....TAPI....... 

betol2 aku pakai selipar jepon di sana...huhuh....wat muke selambe je berjalan2 menikmati alam dgn selipar jepon...

22 comments:

kasihredha said...

hihi
berjalan2 di jepun berselipar jepun

Amie said...

ada sejarah asal-usul selipar Jepun ke, kenapa namanya ada Jepun ye?... memang dari Jepun atau banyak dipakai semasa zaman pemerintahan Jepun.... soalan cepu emas ni Nani.. kalau ada jawapan, boleh kongsi info.

Juwita Jamaludin said...

kalau tgk nani kat gambar2 ada yang lain2 sikit muka nya.. hihhiihi tapi orang yang sama..:) datang la jeun lagi nani bestkan

nuwairani ismail said...

kak kasih : itu aje yg selesa dipakai pd musim panas ni.

nuwairani ismail said...

kak amie : tak pasti la pulak dr mana asal usul nama selipar tu

nuwairani ismail said...

kak ita : gmbr tu kejap nmpk lain sebab ada masa tgh menggemok, ada masa slim sikit.tp byk yg gemoks la...hihih

Mieza said...

naniiiii nak ikuttttttt...belum pernah sampai jepun..thn lps dapat offer berkursus di jepun selama 28 hari tp terpaksa tolak sebab tgh pregnant huwaaaaaa nak ikuttttt

efa fairuz said...

TAPI..bakpo TAPI? huhu

Lovely Kitchen said...

selamber je e-na pakai selipar jepun kat sini sebab selipar jepun kt jepun ni soooo cute...comei2 je character mcm2...english design pun ada, tu yg wat gilerrr...hihii

Maira Anjami said...

come2 kak nani^^..bleh wat msk2 nanti..skill dh bertambah kan..hihi..nk mintak nasi kerabu la^_-

nuwairani ismail said...

kak mieza : kalau nani, pedulik la pregnant ke hape, angkut jugak perut boyot tu ke sana. hihih

nuwairani ismail said...

kak efa : banyak la TAPI nya....adus....banyak yg perlu di fikir...

nuwairani ismail said...

e-na : kan? comel2 la selipar jepon di sana. nani pinjam selipar kawan je ni...nanti nk beli la selipar jepon dr sana sepasang. baru betol2 original from japan....

nuwairani ismail said...

aduh maira...jangan mengidam dulu.... huhuh....insyaallah ada rezeki akan ke sana jugak bersama t**t...hihih

Yana Shaiful said...

Salam Nani..bestnya dpt p Jepun..nk ikut jgk hikhik..

miZz_nizZ said...

hahaha.style pe.mmg kena ngn negara=)

nuwairani ismail said...

hihih...jom kak yana.. bawak baby kiut tu sekali...

nuwairani ismail said...

mizz nizz : tula pasal...kdg2 fashion diorg kat sana pon ntah pape jugak...

AI said...

- nak ikut...

nuwairani ismail said...

JOM2! kite buat rombongan cik kiah ke sana..hihih

Syima Emi said...

nani, ajak aku sekali kalo mu nk g... sain2 hok blaja sano x dok doh.. hehehe..

nuwairani ismail said...

xtahu bilo pulok nok gi tula...