kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Thursday, August 25, 2011

tolong beri tunjuk ajar kepada saya!

assalamualaikum....(entry ringkas sebelum gi keje) 
jenuh dah godek2 blogger ni...tapi tak jugak reti2 nk buat sticky post...sapa2 yg pandai, tolong ajar sikit! sangat2 hargai jasa baik anda semua! mmuuahhhh!


7 comments:

chikadakbiru said...

saya nak terangkan tp mcm panjang ape kate awak bukak blog nih

http://magic-of-me.blogspot.com/2010/12/cara-cara-membuat-sticky-post.html

sbb ade bergambar maybe mudah faham

ilahjy said...

kak ilah pun tak reti pastu try juga maintaram jer kak ilah buat cam nie.......

memula kita publish macama biasa bila dah keluar...kat blog kita patah balik ke edit pos..

kita ubah tarikh yg asal tadi ke tarikh ke depan..contoh publish hari ni 26hb.. bila tukar tarikh baru cuba boh tarikh hujung bulan ke contoh 30hb ..maka ia kan N3 tadi kan jadi melekat laaaaa mcm tu la kak ilah buat..jgn2 salah cara..? hentam jer la jnji jadi sticky...hehehee cuba kalu tak caya..

Kak Sam said...

Hahaha kita pun tengah mencari2 macam mana nak buat. nak pi sat le ke magic-of-me tu

ainnoraini said...

nak jugak buat tp tak reti...
nnt nk try la jugak...nak gi tengok2 kat magic-of-me...

Yana Shaiful said...

nnt k.yana nk try bt gak lah.. xreti jgk nk bt benda nii :=)

HaSue said...

ala..akak ada ajar kat penghujung entri kad raya akak tu haa...mesti x amik kad raya dr akak lg ni..kecik ati tau!hehe..gurau jer..

Nanti gi rujuk kat blog CB gitau tu kot2 lg sng nak paham..

Sebenarnya simple jer..publish cam biasa..dah publish tu gi edit post.pastu ubah tarikh kat option bwh tu..then publish lg skali..dah siap!

Jgn lupa amik kad raya yer.. :)

nuwairani ismail said...

hahahhahahah!!! nak tergelak pon ada! ingatkan saya sorg je buta IT. hihih...apa pon, kawan2 semua memang sangat membantu...

Kak CB : terima kasih banyak2! itu sangat membantu!

kak ilah! cara itu amat senang sekali! nanti nani cuba!

kak sam, kak ain, kak yana! : meh kite buat sticky post ramai2....hihih...nak gantung kad raya jugak ni...

kak hasue : segan den nak amik card, konon2 nak publish kad sendiri la..bleh tukar2...hihih....