kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Thursday, May 12, 2011

Alamak! Green Velvet Plak!

Assalamualaikum... Salam Sejahtera...

sehari dua ni xtau nk masuk entry apa. serius xde mood + jiwa kacau + kecewa (semua bercampu baur). tapi alhamdulillah mlm ni ada semangat pulak nk buat red velvet. pada mulanya (3,4 hari lepas) cadang nk buat carrot cake with cream cheese frosting. tapi xde peluang nk beli karotnya. pesan dgn member supaya belikan, dah sampai pasar, sekali dia lupa bawak duit. hadoi.... xpela...kesian plak kt dia nk kene belikan. so, sy pon tengok bahan2 apa yg ada, terfikir pulak nk buat red velvet. yg sedihnya kt rumah ni xde plak stok red color. so, xde red, aku bantai jela green. 

buat dlm cup kecik2 dapat 6 biji. 2 dah selamat. cik hosmate x makan cream cheese. jd, sy bg dia cupcake je. the main cake sy spare utk buat cream cheese frosting. x sabarnye!!!

dh rupe mcm kek lumut plak kan? hmmm...kire ok la tuh...

close up tanpa sarung. cik hosmate puji sedap! berbunga2 la hati sy...


close up bila dipotong. nmpk agak moist jugak la. rasanya lebih kurang mcm butter cake jugak. cuma lebih sedap sbb yg ni guna buttermilk. 1st time sy makan kek ni tau sbb kt secret recipe xde red velvet. terasa sedikit ringan pala otak tatkala merasa kek ni masuk tekak. berbaloi penat lelahku...chewahhh! 
yes! cooking is the best therapy. anda pula bagaimana???

p/s : resepi nanti esok baru sy letak.

5 comments:

Maira Anjami said...

wow~terliur dah ni..
dah lame teringin nk try buat kek red velvet..tp blom rjin..hehe

nuwairani ismail said...

serius sedap! bagus cuba!

Sue's said...

Haaaaaaaaaaaa...baru dapat komen.. nuni, RVC ni memang masuk list sy nak cuba. versi cuppies dah try...

IXORAROXI said...

cantik, sedap..simpan dalam poket diet akak kalau macam ni :D

nuwairani ismail said...

huhuh...memang sedap! ada perbezaan rasanya dgn kek2 lain..