kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Wednesday, May 4, 2011

The Best Bamboo Rice Ever!

Assalamualaikum....
Sempena cuti tambahan (2 Mei) drp Cuti Hari Buruh 1 Mei tu, kami keluar ke bandar lagi. Macam biasa, buat urusan bank, beli brg dapur skit2, tengok wayang, makan2 n lepak2. Sepanjang perjalanan kami bawa bekal karipap mini. Sedap dikunyah time bosan2 dlm kete. Disebabkan x berapa lapar lagi, kami tengok wayang dulu baru la makan kt KFC. Sy order chicken chop yg selalu diiklankan dlm tv tu.... Rasanya? Hmmm...mcm bolehla jugak.... Dah habis sekeping ciken chop tu, sy ckp dgn cik hosmate, "mcm nk makan bamboo rice la..." Rupe2nya dia pon ada terfikir jugak nk makan kt tmpt yg sama. Then, kami ambil kawan di airport, kol 8.30 mlm gi City Club, Sandakan.

Dah sampai sana, hujan plak. Dah park kete, siap ada 2 org lelaki dtg utk payungkan. Disebabkan kami bertiga, jadi, sy pegang payung sendiri je. heheh.... Dapat je duduk, tanpa buang masa lagi, terus order! Of cos la Bamboo Rice tu. Sy order Hot Mocha, tp sold out plak. So, amik Hot Cappucino je. Tapi padanan yg mmg ngam la. Sedap betol! Sapa2 yg rasa mcm nk makan kt tmpt exclusive dan layanan mcm hotel, dgn harga yg murah, boleh la gi City Club, Sandakan.


hot cappucino = RM5.50

bamboo rice = RM7.50

jumlah = RM13.00. kire murah le tu

++++ tax & service charge lagi...tp still berbaloi gak...

2 comments:

IXORAROXI said...

Salam ziarah..sama maksud pulak tajuk blog kita eiikkk..cumanya blog saya bahasa melayu bukan omputih :)saya link ke blog saya ya

nuwairani ismail said...

salam....terima kasih sbb sudi jenguk2 blog sy yg baru setengah tahun jagung ni...