kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Thursday, May 26, 2011

Hadiah Hari Guru 2011

Assalamualaikum...Terasa diri ini sangat sibuk dlm minggu ni...Smalam dh balut 6 hadiah utk guru. Ada hadiah guru baru bersalin, guru kawen, guru pindah & hadiah tukar2 hadiah. Taknak cite pasal hadiah org lain. Nak cerita pasal hadiah yg sy dapat.

Smalam punya la sy duk marah2 dgn budak2 kelas 2K. Tetibe dtg budak form 6 nk snap gmbr. Katanya nk masukkan dlm slide tayangan semasa sambutan hari guru nanti. Dengan selambenya sy posing dpn pintu kelas. HAHAH... Bile dh masuk kelas balik,, ingatkan nk sambung marah la. Sekali ada sorg budak lelaki hulurkan sekeping kad selamat hari guru + book mark. Ya Allah...terus rasa sejuk je hati  yg membara sebentar tadi,.. Kemudian, bila dh sampai masa rehat, ada sorg bekas pelajar sy (sy pernah mengajar semasa dia F1, 2009) datang hulurkan hadiah + book mark.. Haih...Sejuk + sejuk hati sy ni...TERIMA KASIH pelajar2 ku...

hasil undian pelajar2, 2 tahun berturut2 memegang anugerah ni...
Alhamdulillah, semoga kepercayaan yg diberi tidak disia2kan...

bentuk hadiah x seberapa, tp sangat bermakna..

book mark n kad yg diberi oleh pelajar2

little cute teddy bear

mug drp mashitah, tingkatan 3 Matahari

hadiah pemberian puan Nor Aida...saya sangat suke, HOKAY!
(x sabar nk berdinner berdua!)

p/s : Bukan juga berapa jumlah hadiah yg diterima, berapa nilai hadiah tersebut yg menjadi ukuran, sebaliknya semangat juang seorg guru dlm mendidik anak bangsa menjadi insan berguna yg diharapkan......

4 comments:

IXORAROXI said...

lawo pinggan mangkuk tu...sayang sungguh bebudak tu dengan cikgu Nuni ya, sabar banyak2 dengan kerenah anak2

nuwairani ismail said...

hihih...mmg sgt2 berharap dapat hadiah yg best ni (set cawan tu). Tibe2 rasa x sabar nk kawen! hahah

Along Maklong said...

makcik sentiasa doakan supaya nani cepat kawin.. hokay..

nuwairani ismail said...

terima kasih, makcik! i love you, hokay!