kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Wednesday, May 4, 2011

Julie, Julia n Me

Assalamualaikum.... Selamat sejahtera....
Inilah inspirasiku....
Oleh kerana terpaksa hidup berjauhan ni, kami selalu download movie n menonton movie bersama2 ketika online skype. Dia tahu minat sy ke arah mana. Then, dia ajak download movie Julie n Julia. Cerita ni memang memberi satu semangat baru kepada sy utk terus belajar memasak x kira la melalui kawan2, internet, mak, makcik, mahupun dengan merasa makanan di restoran.

Movie ni mengisahkan tentang Julie yg sgt mengagumi tukang masak yg bernama Julia. Dia membeli sebuah buku resepi hasil penulisan Julia Child  dan memasak sebanyak 524 resepi selama 365 hari. Setiap hari dia akan update blognya untuk menceritakan setiap masakan yg dicuba. Sebelum ni sy x pernah ada blog. Dengan melihat kegigihan Julie, sy rasa kagum dgn semangatnya. Anda pon boleh download juga.
pelakon utama

Julie dan lobster

aksi Julia di kaca televisyen

Julie suka untuk masak dan bagi org lain merasa masakannya (mcm sy)

mempunyai suami yg sgt understanding dgn minatnya

the real Julie

alangkah bahagianya hidup begini....

it is based on a true story

pelakon dan watak asal

ADALAH SANGAT RECOMMENDED UNTUK BEGINNER MACAM SY TENGOK MOVIE NI.

10 comments:

rhea said...

Nak tengok la t! hehe. sdg gigih blaja masak gak ni. tp still xberani part lauk2. xtau nape huu

-totai

nuwairani ismail said...

hihih...tula...akak pon kureng lagi bab lauk. tp tengok masakan dlm movie ni menggiurkan betol

IXORAROXI said...

teruskan usaha yang baik, hasilnya memang sangat berbaloi nanti

Maira Anjami said...

pnh tgk..mmg best tgk mskan die~

nuwairani ismail said...

ixora : ya, memang tgh berusaha. tp xdelah target nk jd glemer sampai masuk tv mcm julie tu. tapi sape tau kan....

nuwairani ismail said...

maira : lucu tengok part julia berusaha gile2 nk potong bawang besar dgn cepat tu. memang hebat la

Along Maklong said...

suami dia macam suami makcik.. hehehe
mcm best je citer ni.. tp omputih lah.. x paham..

nuwairani ismail said...

heheh...best ada suami mcm tu...makcik, sy pon x phm gk omputih ni...

CT Delima said...

Assalamulaikum...

Seronok ni, kak ct memang gemar tengok rancangan masak2 ni kat tv pun sering ditayangkan jarang nak miss. kadang2 Hb pun ikut join sama. Alhamdulillah.. dapat Hb yang sungguh memahami dan banyak memberi sokongan pada kak ct selama ni :D

nuwairani ismail said...

w'salam kak ct...beruntung kak ct dapat suami yg mcm tu...