kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Friday, May 6, 2011

Frozen Curry Puff

Assalamualaikum...Selamat Sejahtera...
Macam hilir pulak nama entry tu. Baiklah, sebenarnya nk cerita kepenatan yg berbaloi2 mengelim karipap selama 2 jam!! Pagi tadi sy ke Pej Pos utk bayar bil n korek2 sikit ASB (nazak betol bulan ni). Bila sampai rumah, dalam jam 10.30 sy mula mengelim karipap. Sambil2 tu sempat lagi masuk kain dlm mesin basuh. Resepi yg ni sama je dgn resepi Karipap Pusing oleh Lynn atau pon klik di sini. Hari ni jumaat, jadi sy masuk keje jam 1.30 petang. Hadoi.....berpeluh2 eden mengelim. Orang yg makan ckp sedap aje..kekekekeke.... Jadi, untuk membalas bekas Cikgu Ina, sy dh masukkan sikit dlm bekasnya. Bagi yg mentah2 aje supaya senang dia nk goreng bila2 masa. Pastu selebihnya simpan dlm fridge utk difrozenkan (biasenya org goreng dlu skit sblm frozen). Penyakit M datang kan, so masuk jela dlm fridge tu mcm tu. Kami berdua mmg jenis yg mcm ni. Buat byk2 pastu bleh bertahan sampai 3-4 hari jugak. Xyah kalut2 time nk buat sarapan tu. Goreng ajela... Kalau nk goreng pon malas jugak, xtau la tu..
berposing dlm fridge

setengah adunan tu boleh la dapat dlm 4 dulang mcm ni

balance yg tinggal selepas 2 sesi ngap n beri kpd jiran...

alhamdulillah....feed back pon bagus2 je semua...REZEKI ITU UNTUK DIKONGSI2...

8 comments:

Kak Rosaliza said...

assalam nuni...rajinnya mengelim karipap...nk klim tun yg lama mkn jap je hehehe.

nuni buat popup coment senang sikit nk komen hehe...nak ajar cikgu pulak kekeke

nuwairani ismail said...

hahah...ni la nk ckpnye baru nk celik IT.adoi..kene godek2 dlu ni.nanti ye kak.akan diusahakan hari ni jugak! terima kasih byk2 atas cadangan tu.

IXORAROXI said...

rajinnya,kalau dapat respon baik, apa kata buat bisnes, siapa tahukan, rezeki :)

nuwairani ismail said...

alhamdulillah setakat ni dpt respon yg baik drp kawan2 yg merasa.lebih2 lagi nuni di sabah skrg. mmg kt cni susah nk jumpa karipap pusing.cuma mslhnya nuni ni keje.kt skola pon ada juga cikgu yg jual karipap.macam lain pulak kalau nk potong line ni.

Kak Rosaliza said...

Nuni pegi kat dashboard, cari comment,pas tu klik setting, kat situ klik comment, nnt akn kuar comment form placement = pas tu nuni tanda kat = pop up window..mesti jadinya..selamat mengodek ya nuni

nuwairani ismail said...

dah jadi ke? xtau nk beza mcm mana.hahah...lucu betol cikgu ni..

Kak Rosaliza said...

emmm dah jadi pun...

nuwairani ismail said...

terima kasih byk2 kak ros.hihih...suke2!!!