kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Tuesday, May 3, 2011

ALHAMDULILLAH...terima kasih Ya Allah...

Assalamualaikum.... Salam sejahtera, salam muhibbah, salam perpaduan, salam 1 Malaysia (ala2 teks juruacara plak). Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dgn izinNya, dpt lagi sy berblogging...  Memang sedih yg x terungkap apabila terpaksa menahan hati drp melayari tenet... Sekali lagi terima kasih kepada TMPONIT kerana tidak jemu2 melayan panggilan laporan kerosakan sy sebanyak >15 kali (kot) selama 11 hari!!! Bukan sekejap tu ye. Agak lama sy menyepikan diri dalam dunia blogging ni sbb x dapat tenet... hurm....

nk dekat sejam berusaha, baru OK...

Mungkin Allah memang nk duga sy. Mula2 line internet prob, then HP Nokia rosak (xde suara), pastu HP Compaq pulak buat hal. Sedihnya.... Di sebalik semua itu, sy percaya ada hikmahnya.... Laptop tu sy cuba on buat kali ke-9 baru dpt on. Memang cuak jugak angkara angkut laptop ke sekolah hari2, then laptop terhantuk kt kerusi la, pagar rumah la, pintu la... Alhamdulillah ok jugak (sebenarnya dlm sy usaha nk on balik laptop tu sy niat nk puasa penuh sepanjang minggu tu sehingga habis puasa qada jika laptop ok). Bleh ke mcm tu?

Pasal HP Nokia ni plak, sy kuar bndr ngn cik hosmate. Then, mase nk solat di Masjid Besar Sandakan, tiba2 ada bunyi barang jatuh. Sy tengok kt bawah, sekali ada HP Nokia sy! Adus.... Risau jugak kot2 bertambah rosak. Sambil2 berjalan menuju ke tempat wudhu’, tiba2 dengar bunyi SMS masuk! Ya Allah! HP sy dh pulih! Syukur sgt2...

Setibanya di Bukit Garam, mcm biasa sy kemas2 brg dapur, then sebelum tidur, cek dlu tenet kot2 dh ok. Kebetulan ada kawan menumpang dr Lahad Datu mlm tu. So, sy siap2kan tmpt tidurnya dan off kembali laptop sebab keputusannya masih lagi hampa... Paginya, awal sy bangun, buat sarapan (sbb ada tetamu) walaupun kawan tu masih lagi lena kerana kepenatan. Kira2 jam 10 pagi dia pulang, sy cuba on lagi, tetap jugak x dpt buat connection. Jam 11.30 pagi, sy call TMPONIT lagi. Hampir 1 jam sy berbincang dan cuba itu ini mengikut arahan operator tu. Tapi tetap jugak x dapat. Sehingga petang tadi, sy hampir putus asa suda sebab masih x buat connection. Baru sy nk shutdown balik laptop, sekali keluar nama Zubidah Junid online di skype. Subhanallah! Sangat gembira tak terkata!

Mungkin ini sebahagian drp ujian Allah terhadap sy yg tidak juga begitu besar, tp sgt bermakna kpd sy. Setiap kali ditimpa masalah, jgn berhenti untuk berusaha (15 kali call TM). Banyak2 bersabar dan berdoa.. cuba muhasabah diri sendiri... hmmm... terima kasih Ya Allah.....  

2 comments:

Along Maklong said...

alhamdulillah..
bolehlah nani bersiaran semula.. meriahkan dunia blogging.. makcik pun tumpang gumbira.. :)))

nuwairani ismail said...

alhamdulillah....hihih...berhabis malam ni update entry.byk sgt yg nk diceritakan...