kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Monday, May 9, 2011

Setiap Hari Adalah Pembelajaran Baru

Assalamualaikum....
      Last entry utk mlm ni, k. Erm... Patutnya dr smlm lg dah poskan mende ni. Tapi byk sgt plak entry smlm. Org pon dh jemu asik2 kite aje yg kuar entry. Ntah pape plak tu. Oklah, sebenarnya sy ni jenis org yg suke blaja mende2 baru dlm idup. Sy tau kemampuan diri setakat mana dan minat ke arah mana. Pendek kata, kalo nk suruh sy buat design body kete ke, itu mmg x dapat la sbb bukan minat ke arah itu. Jadi, sy sedia menerima teguran yg membina (menegur dan memberi jalan penyelesaian) daripada kawan2.
So, mcm kes smlm Kak Rosaliza ajarkan sy satu benda simple n mudah utk belajar tentang cara2 nk buat popup window untuk comments di blog. Sy ckp, nanti sy cuba cari kt mana settingnya. Tapi tetap x jumpa dan sy tinggalkan msg di blognya. Barula dia tinggalkan komen di blog sy kembali.  Seriously, sy sgt2 menghargai apa yg diajar. Memang sy seorg guru dan sy sedia maklum bahawa ilmu berguna dan bermanfaat yg diturunkan kpd org lain akan memberi pahala kebaikan kpd kita walaupun dah meninggal dunia...TERIMA KASIH BANYAK2 KAK ROSALIZA...
Bagi mereka yg masih xtau, boleh tengok ayat di bawah yg telah di CnP drp komen Kak Rosaliza ye! Tujuannya adalah untuk memudahkan kita menulis komen tanpa perlu mengganggu entry yg ditulis oleh blogger tersebut. Kiranya akan ada keluar box lain utk komen. Then, pada masa yg sama, kita masih boleh tengok entry tersebut.

“Nuni pegi kat dashboard, cari comment,pas tu klik setting, kat situ klik comment, nnt akn kuar comment form placement = pas tu nuni tanda kat = pop up window..mesti jadinya..selamat mengodek ya nuni

gmbr ilustrasi semata2

      Jadi kawan2, mana yg baik tu kita kongsi2 la ye. Sy ni nama je cikgu. Tp memang buta IT. Skrg je baru nk belajar2 drp mereka yg lebih pandai. Selamat mengodek ye!!!

3 comments:

IXORAROXI said...

akak ni sampai sekrg tak jadi2 juga buatnya :D

Sue's said...

nuni...u tell me a lot... memula nak tanya gak cane buat tu... puas digodek2 x jumpe le pulak...nanti cheq sue try ye... seronok jugak try something new... maklumla kite blogger baru blajaw...

nuwairani ismail said...

kak xora...nanti kite try same2 ye...
cheqsue : sero supo cheqsue buat doh.