kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Sunday, May 22, 2011

Kek Coklat Moist Paling Sedap!

Asssalamualaikum...Selamat petang...
Dah petang2 cenggini baru nyempat nk hupdate blog. Bukan pe, tgh hari tadi panas yg amat sehingga terpaksa tutup laptop. Pastu sambil2 duk kemas2 kejap tetibe ada org mengetuk pintu rumah. Dah agak dah, mesti org sebelah ni. Sekali dia bawak 6 potong kek coklat moist n sedap giler! Kan dh kata, jiran sy ni mmg best!

sepotong dh sy ngap dlu.
kat atas tu ada tabur badam hancur yg crunchy n best gile.

bahagian tepinya pulak ada badam hiris.

kalau tengok rupanya pon dh tau mmg moist n sedap!

p/s : terima kasih ye org sebelah! tunggu kek pisang sy sampai ye!!

btw, dun ask me for the recipe sbb sy pon xtau mcm mana dia buat. tp mmg jelas ketara rasa coklatnya yg pekat! SEDAP!!!

12 comments:

IXORAROXI said...

macam tu jugalah 'moistnya' air liur akak tengok gambo2 kek coklat tu :D

nuwairani ismail said...

hahah! tula kak. jiran ni hantar panas2 lagi...dh x tahan sgt, terus ngap dlu baru snap gmbr.

azian said...

cuba buat kek coklat kukus...senang je nak buat....selamat mencuba...

nuwairani ismail said...

sblm ni kan kak, x pernah pulak sy try buat kek coklat kukus. rasanya pasni kene try kukus la kot. baru dpt hasil yg mcm ni..

Along Maklong said...

nani..
makcik nak sepotong jadilah..
buat sendiri macam tak sesedap ni..

nuwairani ismail said...

tula maklong...biila dpt makan yg org buat ni, sedapnya x sama mcm yg dibuat sendiri la..

efa fairuz said...

ayyoyoyooo korang ni mmg rajin baking cakes la.. adee je makanan.. hehehe..

akak so far, tak berbakat sgt buat cakes n pastries ni.. (tak berbakat ke belum penah try? eh?) haha.. rasenye kalau dah beli oven esok esok, mesti kena paksa buat kek hari hari oleh si anak sulung yg hantu cakes n pastries.. agaknye sampai ccokies pun akak buat kot.. harap2nye tak dpt penyakit M la kann.. bukan senang nak baking kalau balik keje pun dah ptg, nk msk dinner lagi.. huhu

setakat ni, akak suke masak lauk.. kalau nasik nasik mcm nasik lemak ke nasik ayam ke, tak berapa pakar lg, sbb jrg buat.. tp kalau dah start buat, mesti boleh punye kan.. menda ni practise n practise je selalu kann..

eh terpanjang pulak komen.. tehehhee

nuwairani ismail said...

hahahahha....kak efa ni...sy terajin time hujung minggu je...sesaje gatal2 tangan nk masak. yela, hujung minggu utk rehat je. malas nk hadap keje2 yg bertimbun tu..masak ni mmg best kalau ada org yg nk makan..tp tula, kalau x pernah cuba, mmg xtau kita boleh buat.sy try resepi yg mudah2 dlu baru buat yg grand2..skrg tgh tggu masa nk buat carrot cake.heheh

cik bit said...

gila terliur..
huhuhuhu

nuwairani ismail said...

wahhhahaha...apa lagi cik bit....secret recipe dekatttt aje.heheh

normah a.k.a noorez said...

wah nampak sedap je kek tu
nak sepotong, boleh ^_^

Nuwairani Ismail said...

sila2 kak...amikla sepotong..nani bagi je...