kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Saturday, June 25, 2011

Aku Kawen!

Assalamualaikum...Salam Bahagia...

Hahah! Ntah pape jela kan tajuk entry tu. Ala2 gediks pulak. Bukan pe, tadi ada jemputan kenduri kt rumah student. Even student ni tak pernah belajar dgn sy, tapi sy turut dijemput sebab Cik Hosmate sy mengajar dia... Hahah! Yang sebenarnya kakaknya yg kawen...Diorg ni anak buah kpd Datuk Bung Mokhtar Radin. Mak aih! Besornya rumah diorg! Acara pon meriah2 jugak... Pastu sy apa lagi, sempat lagi posing2 kt situ bergambar sekali ngn set pelamin akad nikahnya..huhuh...Jangan jeles! (ayat budak tak pernah merasa duk atas pelamin)


Kek 3 tingkat yg ditempah dgn Cikgu Khairul Pupong. Tak berani sy nk tanya berapa harganya. Pernah ada org nk tempah kek bentuk KLCC dgn dia. Kirenya kalau kt Bukit Garam ni boleh rujuk dgn dia la kalau nk buat tempahan kek kawen. Kat bahagian dalam tu kek span buah campuran yg mana menurut chefnya, kek tu dibikin, telur putih dan kuningnya dipukul asing. Ala, buat meringue la senang cerita...Kesan lekuk pada bahagian bawah kek tu sebab bebudak tu main tekan2. Dia ingatkan ni kek main2. Hahah...nmpk mcm tipu2 kan? Icing fondant tu manis tak terkata...Huhuh...Seelok-eloknya kek tu xyah letak gula la kot kan? Hihih...memandai je...


Ini pulak menu makan tengah harinya. Kalau kt Sabah ni mungkin lain sikit la menunya dengan di Semenanjung. Sebenarnya sy nk snap di meja buffet, tp segan pulak kalau org tengok. Jadi, snap yg dlm piring sendiri jela. Ada udang mayonis, kari ayam, sate daging dan kuah kacang, pajeri nenas dan ikan sweet sour. Memang meriah dan sedap, ko! 


Tadi ingatkan nk bergambar jugak dgn c ZIZIE EZETTE, isteri muda datuk Bung, tapi tak sempat pulak, terus dia balik... haih...Posing dgn kek jela ek!

Muke kepenatan menunggu pengantin lelaki yg tak kunjung tibe...Haih!

6 comments:

eppoe said...

BESAU KEK TU!!! mesti beratus2!

nuwairani ismail said...

tokey dio oyak, kalo bentuk KLCC, RM1500! hok ni xtau brapo...

IXORAROXI said...

macam sedondon pulok baju Nuni pakai dengan pelamin tu eikkkkk :D

nuwairani ismail said...

hihih...tu pasal gatal2 nk berposing kt ctu...

AI said...

- x lama lagi la tu...makan nasik minyak wehhh...

nuwairani ismail said...

Al : sy anggap itu satu doa..amin...