kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Thursday, June 2, 2011

Kalau Dah Namanya Perempuan....

Assalamualaikum....Selamat Sejahtera...
Hari ni xde nk tayang2 pasal makanan sgt sbb kenduri kendara keliling rumah! Ada pulak kawan baik time sekolah menengah kawen hari ni. Rancang2nye nk pegila..

Jadi, hari ni nk cerita sikit perihal tentang kegilaan kebanyakan perempuan lebih2 lagi yg keje cekgu mcm sy ni. Setiap org ada kegilaan masing2 dan cara mereka menginterpretasi kegilaan tersebut dlm bentuk yg baik (apa ayat merepek haku ni?). Kalau mcm sy, buat masa skrg tgh gila2 nk masak, gila beli kain, beli set pinggan mangkuk, periuk kuali dll....

ya, sy mmg gila kain! Kalau masuk kedai2 kain, boleh wat kuar sampai 4-5 pasang utk dijahit. Kalau sy x beli tu maksudnya xde pintis la tu. heheh...

ini siap beli 1 set lagi. harga RM80 utk kedua-duanya. Haiyyyaaa....konon nk belikan kain samping utk kawan tunang, last sekali sempat lg kite sekodeng beli kain utk diri sendiri. Naseb baik ni kawan mak. Boleh la diskaun2 sikit. Sape2 dtg Kelantan, boleh la sy introduce akak ni ye.

haaa....ini lagi satu hal...Mak pulak tepon2 nk order under PERNAMA. RM450-500/set. Boleh bayar bulan2 RM50. Takdela rasa sakit sgt nk membayarnya tu. Ini sy kongsi dgn mak n adik. Kami bagi2 la.
Ada kawan ckp ngn sy, "buat apa nk beli set pinggan mangkuk semua ni. Kalau kawen nanti, ada jugak org bg hadiah." masalahnya adalah, konfem ke org nk bg kite hadiah yg bagus2, yg elok2? Biasanya org beli cawan gelas kt Mydin aje. Pastu jarang sekali dpt set piring mcm ni. Sy ikut kata2 Makcik sy, "Nani, sebelum kawen kalau boleh biar kita sendiri dh ada set pinggan mangkuk, cawan, periuk kuali sendiri" Hmmm.... Ya, lantak la org nk ckp ape pon, sy dh beli pon. Huhuh.... 

Haih....ini lagi satu hal....Selama berbulan2 sy terasa sakit yg amat menyimpan gara2 nk dptkan sebijik yg ni...haduh...Terima kasih kpd Rozi Sensei & Ria Sensei kerana berpenat lelah sehingga demam utk mengepos brg yg satu ini....

Corelle lagi tp dm versi petak. Sy beli ni sbb berkenan mug yg besar n tebal mcm tu then corak sakura bertangkai. Serius, sy suke gile! ini pon sy order dgn Rozi Sensei jugak. Harga dlm RM398/set include postage. Ada org tu tanya sy, "kalau makan nasik dlm piring yg mahal ni, nasik jadi makin sedap ke?" Huh....Nak perli org x habeh2...Dlm bulan July baru sampai..Tak kesah la lmbt pon, bukan jugak nk pakai skrg...

p/s : ini cerita sy, anda mungkin ada gilakan sesuatu yg lebih drp ni.

8 comments:

IXORAROXI said...

memang lawo set pinggan mangkuk tu..Rozi sensei tu sapa dik?dia jual pinggan mangkuk onlineke?bagi url

AI said...

wahhh...dah buat persiapan ye...

AI x beli kain ela cam tu...beli baju siap lagi senang...hehehe

nuwairani ismail said...

kak ixora : rozi sensei tu cikgu sekolah sy dulu.dia sambung phD di US skrg. So, brg2 dpt dr sana la. Dia jual brg online. Sementara dia masih kt sana, sy grab the chance la order brg dgn dia. Dia xde blog tp FB ada. Boleh add Mohd Rozi Ismail.

nuwairani ismail said...

Al : org mcm sy ni xde baju siap yg padan. Nak amik saiz s, x muat sebab lebor. Nak amik saiz XL, dah muat, tp meleret! mmg kene tempah.

Juwita Jamaludin said...

Wah bestnys ada mcm2 barangan yg dibeli best2... Bila la akak nsk shopping2 gini

Along Maklong said...

nani..
makcik berkenan jugak yg cherry blossom tu.. ala2 sakura jugak kan..
tapi sakura yang ada tu setnya tak lengkap lagi.. tu yang dok senyap dulu..
beli je tengah ada kelapangan.. berbaloi2 sebab ketahananya..

nuwairani ismail said...

kak juwita, tahun ni saje dh 2x korek ASB gara2 nk beli mende alah ni. Org kata, apa gunanya duit simpanan kalau x diguna, ye dak?

nuwairani ismail said...

Maklong : ini penangan tengok pokok sakura setahun yg lalu la. Sekali org di sinun dh sound awal2; "awk beli tu utk pakai ke utk display?" hahah...boleh ditanya mcm tu...suke sgt dgn sakura tangkai ni.sbb tu order jugak. sakura sebijik2 mcm makcik pon order jugak.tp ambik set piring nasik tanpa cawan sebab tangkai cawan kecik sgt, takot patah.