kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Friday, June 3, 2011

Ni COACH Original ke Tak???

Assalamualaikum....Selamat Petang.....

Perkara pertama yg buat sy sgt teruja apabila menjejakkan kaki ke dalam bilik setelah sampai di rumah adalah kerana ternampak paper bag ini!


menambahkan lagi keterujaan itu apabila nampak isi dalamnya yg ini!


Since sy ada tayang di FB utk makluman Rozi Sensei n Kak Ria, also nk promote to kawan2, ada jugak yg tanya psl certificate and whatsoever la perkaitan sama ada COACH yg beli ni original ke tak kan? Okla, hari ni sy share la sikit setakat mana yg sy dpt detect drp COACH yg sy dpt ni.

butang yg kecik pon ada cop coach 1941

leather yg ada cop coach lg

org kata setiap hb ori, ada certificate sendiri. Jadi, di bahagian dalamnya terdapat ini dan nombornya sekali.

fabric dalamnya drp jenis kain lembut yg berkualiti (memandai aje aku ni)

benang dan jahitan yg kemas

tali besi yg kuat, kukuh dan tahan karat.

Saya tau ramai yg menentang sy beli HB ni disebabkan harganya yg kurang berbaloi dgn penggunaannya.. Tapi sblm org ckp apa2, izinkan sy berckp dulu...
  1. Seumur hidup sy, belom pernah sy beli HB dgn harga lebih drp RM70. 
  2. Kalau org lain dh pakai HP iphone, blackberry, blueberry, stoberi, bagai tu, sy pakai HP cabuk yg sy rasa kalau nk gadai pon dh x laku dah (sejak dr 2004 lg HP tu smpai skrg x pernah bertukar)
  3. Sy dh beli kereta Saga biasa manual tanpa aksesori tidak seperti org lain yg sebuk nk tukar itu ini, sport rim, leather seat, power stearing (mcm mana nk eja?) ke hape.
  4. Org lain dh beli DSLR yg harga 5k-10k bagai tu, sy pakai digicam 2nd hand belas ehsan drp Mr. Google aje.
  5. Org lain boleh beli baju mahal2, jeans levi's RM 300-400 selai, sy x pernah sekali pon pakai brg2 yg mcm tu. (sy hanya ada 2 jeans ladylike utk bergilir2)
  6. Orang lain bleh beli tudung Ariani dgn harga RM100-300 sehelai tu sy boleh beli tudung Ariana dgn harga RM15 je selai
  7. Sy dh keje hampir 3 tahun di negeri org, berpenat lelah di sana, berjauh dgn keluarga, jadi sy rasa izinkan sy utk memiliki sesuatu yg sy rasa sy perlu ada utk hargai diri sendiri selama sy berpenat lelah bekerja selama ni. 

18 comments:

AI said...

ala ala nani...xpe nani beli je la...sampai 7 alasan...lain kali cukup kan 10, baru leh beli...hehehe

-sape yg nak marah pon...duit nani sendiri kankan...

-kalo ade yg marah, ckp je 'ade aku kesah!'...hakhak

efa fairuz said...

ayat yg last skali tu akak suke.. hehehhe.. biarla reward diri sendiri.. bukan selalu beli.. sekali ni baru kan?

"saya boleh beli tudung ariana yang harga rm15 sehelai" hehe terbaek! akak suka.. hihi

IXORAROXI said...

memang lawa HB tu..ada satu cara lagi nak pastikan original, bawa HB tu ke butik Coach...akak selalu jenguk2 butik coach tu di midvalley, tapi tak mampu akak dik non!hahaha

Juwita Jamaludin said...

Nani jgn kisah la irg kata apa kita punya duit.. Akak kat japan ni pun beli gak tp kuta yg nak pakai tak kisahlakan mshal je murzh yg penting kita happy.. Yg nani beli tu ori tu.. Sebab akak ada design lebih kurang tapi lsin sikit..:)

Maira Anjami said...

antare bnde yg sye sgt teringin nk bwk balik sbg kenangan dari jepun adalah beg coach..tp berkali2 masuk kuar kedai coach,msh teragak2..huhu..agaknye tunggu final year nnt bru brani beli kot..hehehe..

Along Maklong said...

nani..
beli je.. makcik sokong.. alasan yang selalu makcik guna.. hadiah untuk diri sendiri setelah berpenat lelah.. walaupun aku hanya seorang penjaga baby.. kalu makcik dah berkenan tak sapa boleh larang.. hehehe..

tak sangka.. anak mak pun teringin nak hb coach.. beli.. jangan tak beli.. mak sokong..!!

p/s.. nani.. berapa harga beg tu sebenarnya..?

ainnoraini said...

kak ain selalu gak tengok...tapi sekadar cuci mate jer la..

tapi kalau dah berkenan ape salahnye ambik la jugakkan...

nuwairani ismail said...

Wahhhh!!!! terima kasih atas sokongan semua! saya suke!!!

Al : sebenarnya nk cukupkan 10, tp dah kering idea. heheh....mmg pon...serabut la dgn ayat org, "buat apa beli HB mahal2, ntah2 isi kt dalam tu xla sehebat HB tu pon" sakit hati betol.

nuwairani ismail said...

Kak efa : ini pertama kali seumur hidup beli mende mcm ni utk diri sendiri. kita keje, penat cari duit, nk juga dpt sesuatu utk kepuasan diri walaupun sy tau org di daerah Kinabatangan tak kenal pon COACH ni menatang apa.

nuwairani ismail said...

Kak Ixora : yg ni tidaklah ribu riban mcm yg kt midvalley tu. sy order dgn Sensei Rozi yg di USA tu.

nuwairani ismail said...

kak Juwita : sebenarnya kawan sy di Hokkaido pon ada beli satu. bayangkan harga 40man boleh diskaun 80%+20%. hadoi...terus dia belikan satu...Tapi yg tu spare dlu la..sayang nk pakai.kat japan byk sales mcm ni kalau awal tahun.

nuwairani ismail said...

adik maira : boleh dpt sebijik tu nanti. Insyaallah nanti final year bagus bawak balik sebijik. Kat mesia ni harga ribu riban. tak berbaloi nk belli kt cni. Kak nani konon2 servey Prada lagi hari tu..tp 40 man. huhuhuhuhuh...letak balik....

nuwairani ismail said...

Makcik zubidah : sy ikut makcik jugak ni.heheh...kita bukannya duk rumah goyang2 kaki masuk duit pon. kite keje utk cari duit. dlm kite keje mcm2 perit jerih yg kita lalui...memang perlu reward utk diri sendiri supaya lebih semangat utk keje lagi. heheh...

nuwairani ismail said...

kak ain : kalau dh berkenan, bagus amik aje. lebih baik menyesal sebab beli. kurang2 kita ada mende ni depan mata drp menyesal sbb tak beli. duit mmg akan sentiasa habis.

p/s "makcik zubidah : harga HB ni baru RM599 je sebenarnya"...sy dpt murah sbb jd customer awal sensei saya,..

Adiweyah said...

salam ziarah..kalau berkenan cukup budjet beli je..nuwairani..nanti menyesal..duit kejap je jln..

nuwairani ismail said...

salam adiweyah : iya..betul tu..apa gunanya simpan duit selama ni kalau x diguna.hehhe

eppoo said...

aku la orang yang nombor 4. tu . hahahaha

nuwairani ismail said...

hormlas + HP mahal plok...