kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Sunday, June 12, 2011

Alhamdulillah selamat....

Assalamualaikum....Selamat petang...
Sy dah pon selamat sampai ke Kg Bukit Garam petang tadi.. Hadoi...Mcm2 cerita la sepanjang perjalanan bermula awal pagi semalam dengan perasaan yg bercampur baur. Tapi kali ni x rasa sedih sgt sbb dh tau raya nanti akan balik lg. Hmmm...Tak sabarnya nk balik! Jadi, ni peristiwa yg sempat dirakam sebelum tiba ke destinasi.


Dari KB-KL dpt biz class seat lagi. sgt best sbb tmpt duduk luas. Tapi bila KL-Sandakan, kene seat ekonomi dah. Adus....Jelas terasa kesempitan seatnya itu..Tak kisahla...janji tiket free, kan?

 Ini geng2 penyokong Red Warrior yg nk ke Bukit Jalil mlm ni. Ramai sungguh n sgt bersemangat diorg ni.

 Anda nmpk stroller itew??? Haiyaaa....Setiap kali sy naik flight, mesti sy berdoa agar dijauhkan dengan seat yg ada budak2 kecik yg nakal n suke menangis n mengada2 ni. U know what??? Kite ni dhla nk jalan jauh, berpisah dgn family, tgh bersedih2, mata baru je nk kering air mata, nk lelap2, ada pulak budak melalak dlm flight! Rasa mcm nk sumbat je mulut diorg ni dgn ketas surat kabar. Mak bapak dlm flight buat apa dlm flight kalo x jaga anak2. Hish...Tensen eden. Setiap kali naik flight mesti jd mcm tu...The worst part is, smlm sy sempat mendengus n menjeling lg parents yg x reti nk jaga anak ni. Bising bagai nk pecah flight. Dahla anak tu menjerit mcm tarzan. Adus....Ples la prihatin sikit. Kalo dh tau dlm flight tu boring, bawak la mainan apa yg dorg boleh buat. Melukis ke, apa2 aje la...

 Kali ni sy dpt seat tepi dekat tingkap. Jadi leh tengok mcm2 pandangan. Yang paling best, dpt tengok pandangan dr atas Genting Highlands. Flight terbang cepat sgt. Tak sempat nk snap gmbr yg jelas. 
Bila sampai aje Sandakan, Cik Hosmate dtg amik sy bawak gi makan2 n balik hotel. Esoknya baru kami balik Bukit Garam. Oh,, sungguh sy rindu dgn kampung halaman....

12 comments:

Sue said...

alhamdulillah... sedia untuk berbakti smula...

nuwairani ismail said...

mental belom sedia lagi ni...adus...

Amie said...

assalam,
kesian budak yg suka nangis tu ye... agaknya dia rimas naik kapal terbang

AI said...

alahmdulillah...

selamat mengajar semula...bah...

ibuintan said...

syukur..semuanya selamat

selamat bertugas kembali

nuwairani ismail said...

kak amie :kalau baby, selalunya sebab dia sakit telinga, tekanan udara rendah.tp kalau budak yg besar sikit ni mesti sbb rasa bosan duduk lama2 kt dlm flight tu.

nuwairani ismail said...

Al : terima kasih Al...yg tu x berapa nk selamat lg sbb semangat tertinggal kt kg..

nuwairani ismail said...

ibuintan : terima kasih...demi anak bangsa 1 malaysia ni..kene kuatkan semangat jugak...

eppoo said...

auuwwww! GENTING u'ollz!

p/s: eh penat la nk comment sbb ada word verification kt bawah nih. ahhaa

nuwairani ismail said...

cane nk remove mende tu?

eppoo said...

ahhahahahahah, xdop doh~

nuwairani ismail said...

cepat! pantas! tangkas! heheh