kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Tuesday, June 14, 2011

Oh, TERIMA KASIH Silent Reader

Assalamualaikum....Selamat Sejahtera...

Hari ni x masak spesel sgt sbb buat cekodok pisang aje perabihkan pisang yg ada smlm. Nk masak lebih2 pon keadaan tak mengizinkan dgn bersin2 & batuk2 ala2 org kaya yg tiba2 dtg menyerang ni. Hadoi... Jadinya, makan jela ala kadar...

Sblm ni sy tak pernah nk letak statistik pengunjung blog ni. Bila dh letak, sy anggarkan purata pengunjung yg dtg, lebih kurang 100-150 org sehari. Satu angka yg agak banyak bg sy yg hanya mempunyai 58 follower shj. Satu sebab yg sy dpt tau sy ada silent follower ni apabila kawan2 lama yg contact balik n gtau, 

  1. "aku suke tgk ko punye blog, ada mcm2 resepi". 
  2. "rajinnye ko masak"
  3. "aku jeles tgk blog ko sbb asik tayang makanan sedap aje"
& mcm2 lagi la. Yang peliknya tu, sy sendiri pon xtau diorg ni ada blog atau tidak. Tu dikira sbg silent follower la kan? Sbb mereka dtg berkunjung tp x meninggalkan jejak pon. Sy seboleh-bolehnya akan follow balik sesapa yg follow sy n kalau ada jejak, mmg sy akan jejak balik dr mana mereka dtg. Terima kasih di atas sokongan anda selama ini. Terus terang ckp, sy bukanlah pandai sgt masak, tidak jugak expert @ pro, tp sy suke utk mencuba lebih2 lagi sesuatu yg baru dan jarang2 org lain buat. Kadang kala kita perlu mencari sesuatu utk menjadi satu trade mark utk diri sendiri. 

PEACE!

tetibe teringin nk makan sushi ni lagi....

8 comments:

Kak Sam said...

Sama-sama.
Saya pun cuba mencari identiti sendiri utk my homework tapi masih tak dapat lagi. Entah le. Bila nak dapat pun tak tahu.

AI said...

- hari ni AI buat cekodok pisang mcm Nani buat semlm...sedap yer...

Juwita Jamaludin said...

wow.. ni mesti sushi makan disapporo dulu ye.. oishisou... sushi tabetai.. :)

nuwairani ismail said...

Kak Sam : same la. Masih lg mencari2.tapi sekurang2nya kita dh bermula berbanding org yg langsung belum buat ape2 kan?

nuwairani ismail said...

Al : termakan jugak pujukan cekodok pisang itu ye.heheh...sekali sekala mmg sedap makan cekodok ni...

nuwairani ismail said...

Kak ita : kt mana lagi selain sapporo.. org kata sushi kt mesia x sesedap yg di jepon. pernah jugak makan sushi di mesia.takde rasa mcm nk makan lagi.tp bila makan sushi kt sana, rasa mcm nk makan lagi..sedap la kot yg kt sana. org jepon kt mesia sendiri pernah ckp, sushi kt mesia yg 5 bintang pon belom tentu boleh lawan sushi kt sana.hmm..

ibuintan said...

selamat malam... akak juga berterima kasih pada nani yg sudi juga menjengah blog akak

nani memang berbakat juga memasak

nuwairani ismail said...

ibuintan : terima kasih kerana menyokong blog sy selama ni.chewah, mcm ucapan dpt anugerah ape je. bukan apa kak, sy ni suke belajar. dan sy suke kalau ada org yg nk ajarkan. sbb tu suke sgt tengok blog2 org lain yg mmg dh sedia pro ni.at least ada jugak perkara baru yg kita belajar.