kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Friday, July 1, 2011

Bubur Kacang Hijau Jagung Lagi..

Assalamualaikum.....Selamat sejahtera...

Rasa mcm baru hari tu makan bubur kacang hijau jagung.. Sekali, tengah saya kalut bersiap nk keluar gi keje petang semalam, Melissa (anak jiran sebelah) hulur bubur kacang hijau berjagung. Rasa mcm pelik jugak sbb rupanya sama mcm yg cik hosmate buat. Sy tanya la cik hosmate dia ada bg kt jiran sebelah ke tak bubur yg hari tu. Dia ckp ADA. Hmm..agaknya jiran sebelah pon nk suruh test bubur kacang hijau jagung diorg jugak kot.  Sebelum ni jiran sebelah pernah bagi bubur kacang hijau biasa je. Mungkin ni dia pon baru nk try letak jagung kot. Hihih.. Apapon, terima kasih banyak2 makcik...Sedap bubur makcik buat...

10 comments:

quinnie said...

dah lamanya kita tak makan bubur kacang....suka sgt makan bubur kacang taruk durian kalau tengah musim durian...mesti tak miss...kena buat jugak2 sebab kena tunggu musim buah baru leh makan...hehehehhe

Amie said...

assalam Nuwairani,
lama sangat tak buat bubur kacang hijau, tapi selalu makan....orang bagi...

tun_telani said...

baiknyer jiran tetangga.. kat umah akak ni ramai bdk2 bujang je.. nk hulur2 makanan, takut dieorg ingat nk ngorat lak.. haha

nuwairani ismail said...

Kak Q, buat jgn tak buat....tahun ni sy tak jumpa lagi buah doyan...sedih betol la...mcm tak berbuah pulak kt sabah ni...

nuwairani ismail said...

kak amie...dlm minggu ni saje dah 3 kali makan...semalam ada lagi jamuan temasya sukan pon hidang bubur kacang jugak...

nuwairani ismail said...

kak tun : dlu sy berjiran dgn lelaki bujang. tp jenis yg rajin masak pastu bagi kita sekali. segan pulak kalo tak membalas. skrg org tu dh pindah, berjiran dgn org berkeluarga..lagi seronok sebab depa lagi rajin masak.heheh...tak sangka jugak la tinggal di sabah pon masih ada org kejiranan yg mcm ni..

Wattie said...

Assalamualaikum Nuwairani,
Seronokkan dapat jiran yg pandai masak masak, leh makan free hehehe. Lama jugak akak tak makan bubur kacang, tmbh2 yg berjagung lg tak pernah, kalu ada masa nak try...

nuwairani ismail said...

waalaikumussalam kak wattie...bagus try bubur kacang berjagung ni. kalau nk sedap pakai jagung fresh. tapi kalau nk cepat, pakai aje cream jagung dalam tin tu. sedap jugak tu..

IXORAROXI said...

akak pun tak pernah gak campurkan jagung dalam bubur kacang, lain kali boleh cuba buat..bubur kacang durian pun sedap eikk...Mujur Nuni tak banyak posting seminggu,taklerrr akak tertinggal sangat:D

nuwairani ismail said...

ala kak...mcm berjanji pulak kite...dalam akak sibuk, sy pon memang tengah sibuk dengan kerja..tak ada masa nk update blog, apatah lagi nak masak memasak. semuanya yg ready made. hihih...