kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Saturday, July 16, 2011

I Need Vacation....

Assalamualaikum....Salam bahagia....

Aduh....Terasa betol kepenatannya kalau kene bekerja 7 hari seminggu. Kalau keluar rumah untuk jalan2 rasanya tidak ada masalah. Kita tidak akan terikat dengan masa. Tapi kalau dh kene bekerja 5 hari seminggu, pastu ada pulak hari yang kite overtime, keje sampai jam 11.30 malam menyiapkan segala fail yg diperlukan, tiba2 dapat pulak surat arahan berkursus selama 3 hari berturut2 yang menghanguskan segala masa hujung minggu. Ko tak stres ke??? Walaupun tidak baik mengeluh, but plez let me be for this time...Huh.....Sejak pulang dari cuti 2 minggu hari tu saya rasa macam langsung tidak ada masa untuk rehat2 di hujung minggu. Ada saja aktiviti yang kene buat...Kalau tidak ke sekolah, di rumah pon masih lagi menghadap kerja2 sekolah...Ya Allah.....tabahkanlah hati dan jiwa ini.....

Bila tengok balik album2 lama, saya rasa macam tahun ni langsung saya tidak ada vacation ke mana2 seperti tahun2 sebelum ni. Paling tidak pon kami ke Tawau, Kota Kinabalu jalan2 di KL. Tahun ni memang tahun untuk BEKERJA! Aduh......(tengah berusaha ikhlaskan hati untuk semua ini). Saya masih ingat lagi Februari 2010. Kami ke Kota Kinabalu shopping2, tengok wayang n jalan2...Even mende tu semua boleh dibuat di Sandakan, tapi suasananya tidak akan sama. On the way back kami singgah lagi di Kundasang untuk melihat Gunung Kinabalu...Sangat seronok masa ni dapat jalan2. 

pandangan bukit bukau di belakang chalet tempat kami menginap di Kundasang

 Di Kundasang... Dulunya sejuk aje kawasan cni..tapi sekarang dah panas...

 Jumpa Pakcik (sepupu mak) n Makcik (chinese convert) di KK yang saya langsung tak pernah jumpa seumur hidup. Diorg tinggal di Likas, Kota Kinabalu. Diorg jugak yang tolong uruskan visa sy ke Jepun dulu. Kalau saya ada kursus di KK pon, diorg jugak yang tumpangkan rumah...

di beranda chalet, Kundasang

Gunung Kinabalu yang hanya dapat dilihat dari jauh je... 


21 comments:

Hanis MY said...

Comannyo I very like. Nati bowok hanks deart sini ok.

Hanis MY said...

Sorry typo error bowok hanis derat sini hik2

kasihredha said...

nok ikut hanis derat jugokkk...
letih jugok kejo jah...

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum nani..
bawak2 ler juga berehat yer nani... nant terlalu penat susah gak tu... akak doakan moga nani tabah n sihat selalu hendaknya.. Amin..

nani... sejuk jer mata memandang pemandangan kat gambar2 tu kan... memang cantik..

ziraziz said...

mmg pnt bekerja ms weekend kan nani..akak pn dh 2 mnggu bwk bdk2 sek pegi program ms ujung mnggu.... ;(

nuwairani ismail said...

hanis... sebelum tu kene bawak nani gi berderat di sendai dulu..huhuh....

nuwairani ismail said...

kasih redha : mari pakat berderat beramai2...heheh

nuwairani ismail said...

waalaikumussalam kak diana...sebab tgh bertahan lagi la ni...kalo dh tak tahan, memang resign dah...

nuwairani ismail said...

kak zira : bersabar jela ye...memang itu tugas kita...

Mieza said...

waaaa beshnyer kan kalo dpt gi vacation...kak mieza ni mmg teringin nak gi vacation ke europe..tp tatau bila la akan tercapai huhuu

nuwairani ismail said...

tula kak mieza...teringin sgt nk gi paris....menjelajah seluruh europe..
.

IXORAROXI said...

Masya Allah memang cantik sungguh gambar dari chalet tu
penat macam mana pun kena bawak berehat tau

nuwairani ismail said...

baik kak ixora....hari ni kursus separuh hari je...dapat la rehat sikit2..tinggal sehari je lagi...

Amie said...

Nani,
kadang2 kak Amie pun rasa tak faham apa sebenarnya kerja kita ni... semua berlonggok depan kita, tapi sentiasa sabarkan diri, cuba ikhlaskan diri... sesekali tu terlajak juga....ada geramnya juga... entahlah, dah kita pilih profession ni...

Kak Sam said...

Sabar erk. Kita pun kena pi kursus meinggu depan. alamtnya takde istilah weekend le.

YANA SHAIFUL said...

Tgk Kundasang ni tibe plak teringat 1 novel yg K.yana bc zaman anak dara dl..lupa plak tajuk..lepas bc novel tu trus berangan nk p honeymoon sana tp xtercapai..honeymoon kat umah je hehee..cantik sgh viewnya..;=)

nuwairani ismail said...

kak amie : tula...bila dah geram tu, memang terlajak jugak..tapi bila terfikirkan student, rasa kembali berkobar2...huhuh

nuwairani ismail said...

kak sam : sy dah lama takde istilah weekend ni...

nuwairani ismail said...

kak yana : novel apa pulak tu? tak pernah tau pon...huhuh....kene cari jugak ni...kot2 nk honeymoon di kundasang jugak...heheh

AI said...

- next time amik gambo kat puncak gunung itu...okeh?

nuwairani ismail said...

ntah bile la tu boleh naik sampai atas...