kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Monday, July 4, 2011

Kanak2 Comel Bukit Garam

Assalamualaikum....Selamat pagi!

Macam ketandusan idea pagi ni nk masak ape. Bukan apa, roti semalam ada lagi, pisang ada lagi, kek ada 2 keping. Tak baik membazir kan? Habiskan mana yg ada je dulu. Pastu baru kita fikir nk makan apa malam nanti. Sebenarnya ni minggu sibuk di sekolah sebab JPN datang berkampung selama 2 minggu!! aiyooo! Segala fail yg tak lengkap, masih berterabur lagi...Tapi sy tetap maintain relax aje. Malas nk kecoh2 nk gelabah2. (padahal dh kalut sampai tak tau nk buat yg mana duluan). 

Jadi, sepanjang Temasya Sukan & Larian 1 Murid 1Sukan tu sempat la juga sy snap beberapa gambar kanak2 yang datang bertandang ke sekolah. Yela kan, nk buat macam mana, disebabkan tugas, cuti hujung minggu kami pun terpaksa juga ditarik. Ibu2 yg tidak ada penjaga di rumah tu pun kene jugak bawa anak datang sekolah. Nanti muka kita dicop mengikuti demonstrasi BERSIH pula kan, tak ke susah tu. Oklah, tak nak bebel panjang2...Meh layan gambar2 baby comel di sini..

baby asyraf - dalam ramai2 baby kat sini, budak ni je yg taknak didukung org lain. tapi, mukenye tu, gerammmm betol!

ARIQ- hah...yg ni bukan baby lagi dah...tapi sangat smart, cerdik, n petah bercakap.
seriously, dia genius tidak seperti umurnya.

ZAZA - baby paling manja dengan semua org...sangat cute, adorable n sweet!

SABRINA - dulunya dia pon seperti zaza suatu ketika dahulu, dimanjakan oleh semua warga Bukit Garam.
Tapi sebab dah besar kan, sekarang dh ayu2 gitu...

HAZEL- baby yg paling comel, sporting, lasak! Orang selalu berebut2 nk dukung Hazel sebab dia sgt best! Heheh.....

p/s : di kala sy sibuk snap gmbr all the babies ni, ada student tu dengan selambanya cakap, "Cikgu, syiok kan kalau ada anak sendiri" Chaittss, perli haku la tu....

4 comments:

AI said...

- x lama lagi la tu cikgu nani...nti dukung anak sendiri le...hehe...ameennnnnn...

bersama kak Es said...

baby asyraf duduk dalam kotak tuuuu hehe cute :)

nuwairani ismail said...

Al : dah bosan main dengan anak org dah..huhuh

nuwairani ismail said...

kak es : tu jela satu2nye baby yg tak boleh didukung oleh saya...mesti nak nanges..mau dengan ibunya saja...