kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Tuesday, July 12, 2011

Minggu Yang Sibuk

Assalamualaikum....Salam bahagia...Rasa macam tak cukup udara nak bernafas...Minggu ni ada jemaah nazir nak datang memantau keadaan sekolah kami...Haih...Segala fail belum lengkap lagi...Bilik pun belum berkemas lagi...Tak tau nak buat yang mana dulu. Dalam list resepi ni, banyak yang tertunggak ni. Kene pulak baru tadi kak Tun Telani duk tayang2 kek lapisnya yang halus mulus itu...Haih...Tergoda you! Insyaallah selesai aje segala kerja2 merepek ni nanti saya buat kek lapis tu..Dah lama duk usha blog kak Anna Qawina cari resepi kek lapis. Dah  macam2 tips dia bagi kat FB tu..Masa kuar gi bandar hari tu betul2 saya beli acuan 4 segi yang separuh dengan satu papan telur..Hihih...Memang dah niat nk buat, saya kene buat jugak! So, Kak Tun, jangan risau k. Konfem pasni saya tayang2 kek tu depan mata Kak Tun... kuikuikui.... 

Dalam kesibukan begini, saya terpaksa bawa cookies yang dibikin pada hujung minggu lepas sebagai bekal di sekolah. Nak BW pon mungkin selit2 je ni mana yang sempat. Entry dalam masa terdekat ni pon yang wordless jela kot. Jimat masa kan? heheh...Tamat aje petang kamis, dapur itu akan beroperasi semula... Malam ni pon dinner dengan mee maggi perisa kari + telur sebiji...Huhuh...sangat sadis...Ibu2 sekalian, don't do this at home, ok! Saya takpe, sebab takde anak yang nak dijaga. Heheh..Cepatlah berlalu minggu ni...Saya dah tak sabar nak melapis....

gambar pon tak cantik, memang betol2 malas nk melawa ni...sabar ye...

18 comments:

Juwita Jamaludin said...

nani sedapnya nampak maggie yek.. hihihii suka nya kalau makan waktu panas2 gitu..slurp...:)

Maira Anjami said...

sesekali makan maggie telur camtu,mmg best..mknn yg sgt seswai utk orng yg sibuk..hehe

che'iza said...

Jangan pandang sebelah mata... ngan megi ni... sedap tau....

Kak Rosaliza said...

sedap tu nuni megi kari ngan telur, kalo ank akk bila mkn kat luar mesti megi yg diodernya...janji kenyang nuni

AI said...

- megi ku sudah kembang...

kasihredha said...

kalau melapis...jgn lupa akak...huhu.
kasi sepotong dua pun ok :))

Mieza said...

makanan peveret masa dok hostel dolu2..hingga skg..dan selamanya..tp bila nak mkn kena diam2 masa anak2 dah tido heheh..slruppppp isap maggi tu..

anymz said...

akak pun nak kuih lapis tu nanti..jangan lupa post kat akak ya..

sementara tu meh sini maggi tu semangkuk..sedap tuh.:)

YANA SHAIFUL said...

Salam Nani..

ibu kat sini pun suka jgk masak megi+telur..menu yg sedap dihirup panas2..hehee

Along Maklong said...

nani..
terliur pulak makcik tengok megi ni.. nanti makcik tayang megi makcik pulok deh.. hehe..

ainnoraini said...

sesakali mkn mcm tu mmg bestkan..letak cili api sikit baru best...

macam teringin la pulakkk..
ade ke lagi stok magi kat dapur tu..

Amie said...

aduuiiii nani....
botak kepalaku makan maggie... he he he mmg minggu ini semua kakitangan sekolah jadi mabuk...mabuk fail, mabuk kemas kini....makin dikemas makin tak siap!

Kak Sam said...

Terasa keenakannnya

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum nani..
kek lapis mmg sedapkan nani... akak pun dah lama x buat.. teringin ler plak.. hehehe

wah maggi tu nmpk sedap tau nani... kekdg mkn maggi mmg best kan

Nur_Ied@ said...

klu malas sg nk masak, bt maggi jer...snang! xsmpai 10 mint dh blh mkn...hehe.

CT Delima said...

As'salam nani

tolong masakkan sebungus, kak ct tunggu depan pintu tau!! hehehe

impian dulena said...

sedap..sedap..sedap..mee meggi kari.. ingat malam tadi nak baham meegi kari sebab petang semalam dia org masak kat opis tak ajak akak pun... dah harum semerbak... tapi balik keje..suami ajak gie pasar malam..so cancel meegi.. makan mee goreng plus cendawan goreng jer hehe.. maybe menu malam nie hehe untuk aku ler...sambil layan citer korean hehehehe...

Nurul said...

Salam, Nani...

K Nurul pun kalau ader kelapangan nak try jgk buat kek lapis... Pernah sekali buat kek lapis asam flakes, jadi n sedapppp....

Hehehhhh, mak budak pun kekdg makan maggi jgk... tapi bkn kat rumah, kalau teringin time lunch kat opis pi kedai mamak order maggi sup, sesekali layannnn... ;)