kehidupan adalah satu nikmat

Saya hanyalah insan biasa yang cuba untuk menjadi luar biasa. tidak ada yang sempurna di dalam dunia ini tetapi tidak salah jika kita berusaha ke arah kesempurnaan...walau apa pun, semuanya kembali kepada Yang Maha Pencipta...jika diizinkan-Nya, maka dapatlah kita merasai nikmat yang hanya sementara ini...kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah jika kita pandai mencorakkannya...LIFE IS BEAUTIFUL....

Thursday, July 21, 2011

Rezeki Lagi~~

Ãssalamualaikum...Selamat petang...

Di sini dah malam pon...Sambil2 menunggu isyak tu sempat lagi update blog...Hari ni ke sekolah macam biasa...Dengan kesibukan persediaan Majlis Penutupan untuk perasmian pusat sumber sekolah, tiba2 Penolong Kanan bagitau, dia ada menyimpan satu tapau nasi untuk saya. Alhamdulillah...Ini bukan kes mengampu ya...Huhuh... Semalam saya bekerja seharian sehingga tertidur pada petangnya (kami berkemas library, buat sedikit renovation). Sepatutnya ada diberi satu tapau nasi setiap orang tetapi tidak dibekalkan...Sehingga jam 12 tengah hari perut sy hanya diisi dengan segelas air kosong je...Adoi...Pening2 kepala dibuatnya sebab perut dh masuk angin... Jadi, untuk meng'cover' kesulitan itu, guru penolong kanan 1 pon memberi satu tapau nasi untuk saya tengah hari tadi...Jadi, malam ni tak payah masak la kan? heheh... terima kasih Puan Sutina... 

nasi putih + telur dadar + ayam mayonis + sayur sawi....burpppp....alhamdulillah.....
Pada pendapat saya secara peribadi la, pentadbir yang mcm ni perlu dicontohi...Ada kerja yang guru kena buat, dia pon turun padang, sama2 bantu guru lain...Menjaga kebajikan guru2 lagi...Kadang2 ini juga memberi motivasi kepada staf untuk buat kerja...Bukan setakat memberi arahan dan hanya duduk2 menunggu kerja siap... Kalau saya sebagai orang bawahan pun turut rasa segan kalau orang atasan berusaha datang buat kerja, tapi kita orang bawahan malas. Betol tak?? Alhamdulillah PK 1 sekolah saya prihatin orangnya....Sedia memberi tunjuk ajar dan teguran yang berhikmah kalau staf buat masalah. Bukan saya tidak pernah buat masalah di sekolah...(huhuh...tak perlu cerita la kot)...pernah juga ditegur oleh PK1, tapi kita admit salah tu dan terima teguran secara positif. Syukur, saya masih lagi bersemangat untuk bekerja sehingga hari ini walaupun kadang2 FLAT.....Alamak!!! Esok ada majlis, kene siapkan teks juruacara lagi! Hohoh....Doa2kan la ye!

8 comments:

Kak Rosaliza said...

Assalam Nani, dah rezeki tu. Mmg payah nak cari org yg sama turun padang, biasanya tau bagi arahan je. Kalo akk lagi semagat kalo cikgu buat gini.

Sama gak masa anak akk ada latihan hoki, tak kira masa 1 cikgu tu mesti je ada, urusan peribadi tolak tepi, dia mmg di sayangi oleh murid2nya, bestkan

Cendana Kasih said...

Assalamualaikum cikgu... semoga terus tabah dan cekal berbakti pada anak bangsa!!

**sesekali makan nasi bungkus pun sedap gak kan !!

Cheq Sue said...

suka kalau geng2 atasan pun ambik tahu...kalau dapat hk dok asyik mengarah jah...tahu2 nak siap, kita nak buat pun malas

nuwairani ismail said...

w'salam kak rosaliza...iya..kalau majikan bersemangat mcm ni...kite pon naik semangat sama...seronok aje nk buat keje...kalau penat sekali pon rasa berbaloi...

nuwairani ismail said...

W'salam CK...terima kasih di atas kata2 semangat itu...nasi bungkus memang sedap lebih2 lagi nasi free! :)

nuwairani ismail said...

Cheqsue : kalau majikan mcm tu, kita buat keje pon tak ikhlas...sambil buat keje, sambil ngumpat lagi...heheh

Mieza said...

nani..pesan kat PK tu len kali tapau untuk kak mieza sekali hehehehe

nuwairani ismail said...

nanti mesti PK tu ckp, "eh, bukan ka kak mieza tu pandai buat nasik lemak? bagus kita tempah sama dia" hihih...